Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςSkyscanner: Ομαλοποιούνται οι κρατήσεις για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – Η Αλβανία το νέο ανερχόμενο αστέρι
Ταξιδιωτικές τάσεις

Skyscanner: Ομαλοποιούνται οι κρατήσεις για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – Η Αλβανία το νέο ανερχόμενο αστέρι

Οι κρατήσεις για ταξίδια μεγαλύτερα των 90 ημερών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχουν αυξηθεί σε όλες τις περιοχές, σηματοδοτώντας τόσο την εμπιστοσύνη όσο και τη ζήτηση των ταξιδιωτών, με το μερίδιο αναζήτησης να κινείται σύμφωνα με τα εποχιακά πρότυπα πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση του Skyscanner που διερευνά τις τελευταίες τάσεις στα παγκόσμια ταξίδια, η πλειονότητα των δημοφιλών προορισμών για ταξίδια στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο βρίσκεται στην Ασία, με την Ιαπωνία, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ταϊβάν να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί. Από την άλλη, η Αλβανία, ο μόνος ανερχόμενος ευρωπαϊκός προορισμός στους 10 κορυφαίους, με αυξημένη ζήτηση αναζητήσεων από έτος σε έτος.

Ο Mike Ferguson, Διευθυντής Προορισμού Μάρκετινγκ της Skyscanner σχολίασε: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε περισσότερους ταξιδιώτες να έρχονται στο Skyscanner από ποτέ. Είναι ενδεικτικό τόσο της συνεχιζόμενης ανάκαμψης του κλάδου όσο και της εξαιρετικής ταξιδιωτικής ζήτησης σε όλες τις περιοχές. Οι προορισμοί, ιδιαίτερα στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, επωφελούνται από τον αυξημένο όγκο αναζητήσεων σε σύγκριση με πέρυσι και, ταυτόχρονα, οι κρατήσεις για μεγάλες αποστάσεις επιμηκύνονται. Τα διεθνή ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανέκαμψαν πιο αργά από άλλα τμήματα, αλλά το 2023 φαίνεται ότι θα το αλλάξει αυτό».

Η έκθεση με τίτλο Skyscanner Horizons: Destination & Booking Insights Q1 2023, εξερευνά εκτεταμένα δεδομένα αναζήτησης και κρατήσεων πτήσεων από κάθε περιοχή – την Αμερική, την Ασία και την Μέση Ανατολή – για να παρέχει μια μοναδική εικόνα του πώς σκέφτονται οι ταξιδιώτες να ταξιδέψουν τους επόμενους έξι μήνες.

Ο Marco Navarria, Παγκόσμιος Διευθυντής Περιεχομένου και Μάρκετινγκ της CAPA, Center for Aviation, δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Η σημαντική έκθεση Horizons της Skyscanner επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα του κλάδου που έχει δει η CAPA στον κλάδο των αερομεταφορών. Η έκθεση τονίζει ότι η πλειονότητα των δημοφιλών προορισμών για καλοκαιρινά ταξίδια είναι στην Ασία-Ειρηνικό. Τα στοιχεία της CAPA δείχνουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν αύξηση +376,3% στη διεθνή κίνηση του Ιανουαρίου του 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, μακράν το υψηλότερο ποσοστό από έτος σε έτος μεταξύ όλων των περιοχών του κόσμου, αλλά σε πολύ χαμηλή βάση. Η χωρητικότητα αυξήθηκε 167,1% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 36,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 83,3%, το υψηλότερο μεταξύ των περιοχών».

Ο Nick Hall, Διευθύνων Σύμβουλος του Digital Tourism Think Tank δήλωσε: «Η αναζωπύρωση των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων παγκοσμίως είναι μια βασική ευκαιρία για τους προορισμούς να αδράξουν, ανταγωνιζόμενοι για να κερδίσουν ταξιδιώτες υψηλής αξίας που δεν πτοούνται από ένα προκλητικό οικονομικό κλίμα».

Τα ευρήματα της έκθεσης βρίσκουν ότι οι δημοφιλείς προορισμοί για ταξίδια στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο είναι η Ιαπωνία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και η Ταϊβάν.

Οι ταξιδιώτες από την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής επιθυμούν να ταξιδέψουν σε προορισμούς στην Ασία με την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και το Λάος να έχουν αυξημένη ζήτηση αναζήτησης σε σύγκριση με το 2022. Προορισμοί όπως η Σαουδική Αραβία και η Κίνα έχουν υψηλή ζήτηση βραχυπρόθεσμα, με τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ επίσης να παρουσιάζουν τάση αύξησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ου και του τρίτου τριμήνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024