Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣταθερή, παρά τη μικρή πτώση, η πορεία της Χαλκιδικής στη ρωσική αγορά
Εκθέσεις

Σταθερή, παρά τη μικρή πτώση, η πορεία της Χαλκιδικής στη ρωσική αγορά

Πέρυσι η Χαλκιδική φιλοξένησε περίπου 87.000 Ρώσους τουρίστες, ενώ οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο 'Μακεδονία' ήταν για το 2018 κατά 4,75% μειωμένες σε σύγκριση με το 2017.

Η Χαλκιδική, παρά την μικρή περυσινή πτώση, συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους Ρώσους, όπως προέκυψε από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (12-14 Μαρτίου 2019).

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην 26η Moscow International Travel & Tourism Exhibition, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, με δικό του stand στην εθνική συμμετοχή του ΕΟΤ.

Η έκθεση συγκέντρωσε πάνω από 22.000 εμπορικούς επισκέπτες από τη Ρωσία και από 90 χώρες και 1.800 εκθέτες από 54 χώρες. Στα περυσινά επίπεδα θα κινηθούν οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΜΙΤΤ 2019. Σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ρώσων Tour Operator, ATOR, η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων καταλαμβάνοντας το 10% της συνολικής αγοράς. Πέρυσι η Χαλκιδική φιλοξένησε περίπου 87.000 Ρώσους τουρίστες, ενώ οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ήταν για το 2018 κατά 4,75% μειωμένες σε σύγκριση με το 2017.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων. Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής και τη γαστρονομία όσο και για το Άγιο Όρος, επιβεβαιώνοντας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Τ.Ο.Χ. κ. Γρηγόρης Τάσιος (αριστερά) με τον κ. Μπόρις Μουζενίδη της Mouzenidis Group.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Τ.Ο.Χ. κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο διευθυντής κ. Γιώργος Μπρουτζάς, οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων με Tour Operators, όπως Mouzenidis Group, Ambotis, Belleon Group-Luxury Travel, Radonez (ειδικό σε προσκυνηματικό τουρισμό), Win-Win Tour, Premiera κ.ά., με τον Leonid Gelibternan, αντιπρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Ξενοδοχείων Γαστρονομικού Τουρισμού της Ρωσίας, γραφεία δημοσίων σχέσεων και δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και συγκεκριμένα με τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Νέστορα Τυροβούζη, προετοιμάζονται 2-3 σημαντικά press trips για την περίοδο του Πάσχα και του Μαΐου στη Χαλκιδική. Η Χαλκιδική είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για να φιλοξενήσει την εφημερίδα “Аргументы и Факты” (Αργκουμέντι ι Φάκτι) και τα περιοδικά “Harper’s Bazaar“, “Glamour” και το “National Geographic“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024