Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτην Αρχαία Μεσσήνη γιορτάστηκε η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking
Αθλητικός τουρισμός

Στην Αρχαία Μεσσήνη γιορτάστηκε η ανακοίνωση για το Ολυμπιακό ντεμπούτο του breaking

Ο χορός που εξυμνεί τη freestyle κουλτούρα θα συμμετέχει ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Οι καλύτεροι breakers βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Από τους δρόμους, τις πλατείες και τις αυθόρμητες σκηνές με “μάχες” ένας προς έναν, η παγκόσμια σκηνή του breaking κάνει ντεμπούτο  στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η σπουδαία αυτή είδηση δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους κάποιους από τους καλύτερους breakers του κόσμου, οι οποίοι γιόρτασαν την είδηση της ύψιστης αναγνώρισης του αθλήματός τους. Με φιγούρες, τρικ και έναν απίθανο συνδυασμό χορογραφιών, b-boys και b-girls, φιναλίστ του Red Bull BC One, δηλώνουν έτοιμοι να διαγωνιστούν σε ολυμπιακό επίπεδο, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Το breaking άρχισε να γίνεται δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει την παγκόσμια κοινότητα, διαμορφώνοντας μια μοναδική κουλτούρα που εξυμνεί τον συνδυασμό δύναμης, ευελιξίας, ελέγχου, αντοχής και μουσικότητας.

Για να γιορτάσουν, λοιπόν, την χαρμόσυνη αυτή ανακοίνωση, φιναλίστ του Red Bull BC One 2020, έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, και πιο συγκεκριμένα στο Εκκλησιαστήριο, στο Στάδιο και στην Παλαίστρα της Αρχαίας Μεσσήνης. Ανάμεσα σε αυτά τα μοναδικά μνημεία, αλλά και με απόλυτο σεβασμό για τον αρχαιολογικό χώρο, οι διεθνείς breakers εκτέλεσαν κινήσεις και φιγούρες, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και ο πολιτισμός υποδέχεται μια σύγχρονη μορφή χορού και άθλησης.

Τα b-boys και b-girls που ταξίδεψαν μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη – ανάμεσά τους και ο Έλληνας breaker Onel- μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση, καθώς και για το μέλλον του breaking.

“Το γεγονός ότι το breaking γίνεται κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κάτι όμορφο” λέει o Lil Zoo, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Red Bull BC One για το 2018. “Το άθλημά μας παίρνει μεγαλύτερη αξία και φέρνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Ειλικρινά ανυπομονώ”. Το B-Girl Sina από την Αυστρία πρόσθεσε: “Κάθε περιοχή έχει διαφορετικό στυλ στο breaking, οπότε θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε διαφορετικές κινήσεις και τεχνικές. Όλο αυτό πραγματικά θα βοηθήσει την επόμενη γενιά να προχωρήσει και να εξελίξει το breaking”.

Ο breaker από το Καζακστάν, Kill Koyla, πιστεύει επίσης ότι η απόφαση αυτή θα έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο του breaking: “Φέρνει πολλές δυνατότητες για τη σκηνή των breakers και πολλά κίνητρα για τη νέα γενιά. Πρόκειται για κάτι τεράστιο”. Το b-girl Sunny, που ξεκίνησε το breaking πριν από 12 χρόνια, έδωσε συμβουλές σε όσους ελπίζουν να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα είπε: “Ένα μάθημα που έχω μάθει και που θα ήθελα να περάσω σε αυτούς που θα διαγωνιστούν είναι να απλά να είναι ο εαυτός τους. Να είστε αυθεντικοί και αληθινοί για το ποιοι είστε, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί εκεί έξω που προσποιούνται ότι είναι κάποιο άλλοι στη σκηνή και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Αν παρουσιάσετε τον εαυτό σας και είστε ειλικρινείς είναι η πιο αυθεντική εκπροσώπηση του χορού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024