Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτην ICTS Hellas η ασφάλεια του λιμένα Θεσσαλονίκης
Λιμένες

Στην ICTS Hellas η ασφάλεια του λιμένα Θεσσαλονίκης

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της ICTS Hellas καλύπτουν όλες τις ζώνες του λιμένα, από τον Επιβατικό Σταθμό 'Μακεδονία', τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Σταθμό Συμβατικού Φορτίου, έως τις μη λιμενικές εγκαταστάσεις του Προβλήτα Ι.

Την παροχή ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών ασφαλείας προς τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ανέλαβε η ICTS Hellas Security Solutions, θυγατρική του Ομίλου ICTS Europe. Η διετής συνεργασία (Οκτώβριος 2013 – Σεπτέμβριος 2015) με το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου στα Βαλκάνια περιλαμβάνει τον έλεγχο οχημάτων, επιβατών αποσκευών και φορτίων καθώς και υπηρεσίες Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ). Οι υπηρεσίες καλύπτουν όλες τις ζώνες του λιμένα, από τον Επιβατικό Σταθμό “Μακεδονία”, τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Σταθμό Συμβατικού Φορτίου, έως τις μη λιμενικές εγκαταστάσεις του Προβλήτα Ι.

Στόχος της ICTS Hellas είναι να μεταφέρει την τεχνογνωσία υφιστάμενων συνεργασιών της με περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και φορείς επίγειας εξυπηρέτησης, ιδιαίτερα στους τομείς της διασύνδεσης λιμένα – αεροδρομίου (Διεθνείς Αερολιμένες Αθήνας και Ηρακλείου), τη διαχείριση επιβατών κρουαζιέρας (Λιμένες Πειραιά, Ηρακλείου και Κέρκυρας) και τη διαχείριση φορτίων με τη χρήση εκπαιδευμένων σκύλων – βιοανιχνευτών Κ9 (Λιμένας Πάτρας). Η συνεργασία έρχεται να ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και των παράλληλων εμπορικών χρήσεων των εγκαταστάσεων του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η ICTS Hellas ανέλαβε τον έλεγχο ασφαλείας των υπόχρεων κατά ISPS πλοίων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στον λιμένα της Μυκόνου, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο έλεγχος επιβατών κρουαζιέρας και των αποσκευών τους. Στο πλαίσιο της συνεργασία της με τον λιμένα Μυκόνου η ICTS στοχεύει να αξιοποιήσει την εμπειρία συναφών έργων για τη διαχείριση επιβατών κρουαζιέρας στον λιμένα της Κέρκυρας, της Κω, του Ηρακλείου και του Πειραιά, καθώς και ερευνών ικανοποίησης επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που έχει διεξάγει για λογαριασμό των Οργανισμών Λιμένων Κέρκυρας και Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι η Μύκονος ήταν το 4ο λιμάνι της χώρας σε αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας το 2012  (657.511), αριθμός που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 200.000 με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024