Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτο +20% η προσδοκώμενη αύξηση του capacity προς Ελλάδα για το 2022 από την Τσεχία
Εκθέσεις

Στο +20% η προσδοκώμενη αύξηση του capacity προς Ελλάδα για το 2022 από την Τσεχία

Ο ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Holiday World 2022 και Globalnie 2022. 'Τιμώμενη Χώρα' η Ελλάδα στην Πολωνία και 1ο βραβείο για το περίπτερο του ΕΟΤ στην Τσεχία.

Με ένα τιμητικό βραβείο, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν Τσέχοι και Πολωνοί να επισκεφθούν και φέτος τη χώρα μας, γύρισε ο ΕΟΤ από τις δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε (18-20 Μαρτίου 2022) σε Τσεχία και Πολωνία.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην Τσεχία βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους στο top3 προορισμούς διακοπών ενώ το 2021 η Πολωνία ήταν για τη χώρα μας η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού. Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 233.647 Τσέχοι τουρίστες, περίπου πάνω από 50% των επισκεπτών του 2019.  Δημοφιλείς  προορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια από την Τσεχία είναι τα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κάρπαθος, Σάμος, Σαντορίνη, καθώς η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος. Νέοι προορισμοί για το 2022 θα είναι οι Κεφαλλονιά, Χίος, Λήμνος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σκιάθος, Θάσος. Η προσδοκώμενη αύξηση του capacity προς την Ελλάδα για το 2022 υπολογίζεται να ανέλθει σε ποσοστό 20% σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με τους Τσέχους Tour Operators.

Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 837.007 τουρίστες από την Πολωνία. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Πολωνούς τουρίστες είναι τα πέντε ελληνικά νησιά: Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κως.


Η προϊσταμένη ΕΟΤ Πολωνίας κα Ν. Νικολοπούλου (αριστερά) με την κα Δ. Ξυλούρη (δεξιά) από το Τμήμα Εκθέσεων του ΕΟΤ. Δεξιά στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ΕΟΤ στην κεντρική σκηνή της έκθεσης Globalnie 2022.

Ο ΕΟΤ Πολωνίας συμμετείχε, ταυτόχρονα φέτος, στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday World 2022, στην Πράγα και στη διεθνή τουριστική έκθεση Globalnie 2022 στο Katowice της Πολωνίας.

Στην Τσεχία, ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο του “πιο εντυπωσιακού περιπτέρου έως 60 τ.μ.”. Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρίας η κα Νικολέτα Νικολοπούλου, προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ εξωτερικού Πολωνίας (με αρμοδιότητα και την Τσεχία). Από την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, την έκθεση επισκέφθηκε η σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ κα Δήμητρα Χριστοδουλοπούλου, η οποία εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των επισκεπτών στην έκθεση. Συν-εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ στη “Holiday World 2022” στην Πράγα ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  (εκπρόσωποι ΠΕ Κιλκίς και ΠΕ Ημαθίας) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την παρουσία του γενικού διευθυντή κ. Κ. Υψηλάντη και του διευθυντή Τουρισμού κ. Γ. Παπαβλασόπουλου από την Κέρκυρα, οι οποίοι και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κοινού και την άψογη διοργάνωση.


Από αριστερά, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κα Χ. Μαξούτη, ο διευθυντής Τουρισμού κ. Γ. Παπαβλασόπουλος, ο γενικός διευθυντής κ. Κ. Υψηλάντης, η κα Ν. Νικολοπούλου, προϊσταμένη ΕΟΤ Πολωνίας, η κα Ε. Γαβριηλίδου από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η κα Μ. Ανδρεάδου και η κα Μ. Σκουλαρικά με την μεταφράστρια κα Ξ. Πιλάτου και η κα Δ. Ξυλούρη από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ.

Στην Πολωνία, ο ΕΟΤ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Globalnie 2022 στο Katowice, με την Ελλάδα να είναι η Τιμώμενη Χώρα για το έτος 2022. Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας προσέφερε στο κοινό πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες με τοπικά ελληνικά εδέσματα από τις περιφερειακές ενότητες που συμμετείχαν στο περίπτερο του ΕΟΤ.


Τοπικά  ελληνικά εδέσματα από τις Περιφερειακές ενότητες που συμμετείχαν στην Εκθεση Globalnie 2022.

Συν-εκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του κ. Κυριάκου Κώτσογλου και της κας Μαρίας Λαβδάκη (εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου αντίστοια) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του κ. Νικολάου και της κας Κόλια (προϊστάμενος και αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Τουριστικής Προβολής και Προώθησης αντίστοιχα).

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Κρήτης στην κεντρική σκηνή της έκθεσης Globalnie 2022.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024