Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣτρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου
Συνεργασίες

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου

Προώθηση της Θεσσαλονίκης αλλά και συνεργασία με τη Σερβία επιδειώκει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την υπογραφή Μνημονίου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου κ. Miodrag Popovic σε μία λαμπρή εκδήλωση στο White Palace του Βελιγραδίου.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, o επίσημος οργανισμός διαχείρισης και προώθησης προορισμού DMO και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το εν λόγω Μνημόνιο αποτελεί επισφράγιση της ενίσχυσης, της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του Βελιγραδίου προκειμένου να επιτευχθούν η προώθηση και από τους δύο oργανισμούς είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και των περιχώρων τους ως προορισμοί city break, γαστρονομίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης, συνεδρίων, αθλητισμού αλλά και Business και η δυνατότητα συνεργειών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Την υπογραφή του Μνημονίου χαιρέτησαν ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Καραγεώργεβιτς, η Πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Μαρία Λεβαντή και η Πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Βούλα Πατουλίδου.

Στην εκδήλωση παρέστη η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τομέα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι κ. Αντώνης Κατεπόδης, ο επικεφαλής του τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Χάρης Γαργαλίδης, η Διευθύντρια του τμήματος Tουρισμού του Δήμου Βελιγραδίου κ. Marija Vukovic, η εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας κ. Aneta Uskokovic, ο Διευθυντής της ένωσης τουριστικών γραφείων ΥUTA κ. Aleksandar Senicic, chief operation officer της Air Serbia Goran Grozdanic, η εμπορική διευθύντρια της Air Serbia για Ελλάδα κ. LidijaRadic, o Διευθυντής Μάρκετινγκ προορισμού του SerbianConventionBureau κ. Dejan Crnomarkovic, η επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σερβίας κ. Tijana Maljkovic, o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών Σερβίας κ. Νικόλαος Σλιουσαρένκο, πρόεδροι επιμελητηρίων, δημόσιων φορέων και οργανισμών της Σερβίας, εκπρόσωποι των 15 μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Σερβίας και επιχειρηματίες.

Με στόχο την περαιτέρω προβολή της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά της Σερβίας, στελέχη του οργανισμού παρουσίασαν τον προορισμό στους Tour Operators και Travel Agents, Δημοσιογράφους, Bloggers, Social Media Influencers, Τοπικούς Άρχοντες, Επιχειρηματίες, Διπλωματικές Αρχές, Προέδρους Φορέων και επιμελητηρίων.

Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε και το 2022 τον δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών για τους Σέρβους ταξιδιώτες, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης, των προσιτών τιμών, της καλύτερης θάλασσας, της παρόμοιας νοοτροπίας καθώς και των παραδοσιακών δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Οι Σέρβοι τουρίστες ταξιδεύουν για αναψυχή και πραγματοποιούν ταξίδια μεγάλης διάρκειας (περισσότερες από 8 διανυκτερεύσεις). Δείχνουν ενδιαφέρον για το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό καθώς και το city break. Η περίοδος που επισκέπτονται μαζικά τη χώρα μας είναι από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, αλλά και το διάστημα των γιορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης δήλωσε: “Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία είναι υπόδειγμα καλής γειτονίας. Αντανακλούν τα αισθήματα γνήσιας φιλίας των δύο λαών με βάση τους ιστορικούς και τους πολιτιστικούς δεσμούς. Η Θεσσαλονίκη με όχημα τον τουρισμό, -ειδικά τον θεματικό- αλλά και την τουριστική εκπαίδευση, αναδεικνύεται σε σταθερή γέφυρα για την σύνδεση της περιοχής των Βαλκανίων και το πέρασμά της σε μία νέα εποχή ανάπτυξης με βάση την βιωσιμότητα. Σε αυτήν την εποχή, προσβλέπουμε όλοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ηγετική θέση που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η Θεσσαλονίκη και μέσω αυτής η πατρίδα μας στην ευρύτερη περιοχή”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023