Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣυγκρατημένη αισιοδοξία για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Γερμανία προς Χανιά
Εκθέσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Γερμανία προς Χανιά

Στους στόχους της παρουσίας του Δήμου Χανίων στην ΙΤΒ περιλαμβάνονταν η στρατηγική προσέγγιση και η διερεύνηση των επαφών με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδο, η διερεύνηση του προφίλ των άμεσα ανταγωνιστικών περιοχών στον τομέα του τουρισμού και η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές, που συμμετείχαν στην ΙΤΒ.

Θετικά μηνύματα, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία, καθώς και για ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου εξήχθησαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη συμμετοχή τους στην ΙΤΒ 2015. Στην έκθεση συμμετείχε το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου και ειδική συνεργάτης του δημάρχου, κ. Τάσου Βάμβουκα, σε θέματα Τουρισμού, κα Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο εκτελεστικός Γραμματέας, κ. Νίκος Ραπτάκης.

Στους στόχους της παρουσίας του Δήμου, ο οποίος συμμετείχε στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων:

  • η στρατηγική προσέγγιση και η διερεύνηση των επαφών με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδο,
  • η διερεύνηση του προφίλ των άμεσα ανταγωνιστικών περιοχών στον τομέα του τουρισμού, αλλά και
  • η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με τις υπόλοιπες ελληνικές περιοχές, που συμμετείχαν στην ΙΤΒ.

Καθοριστικό, βέβαια, ρόλο στη διαμόρφωση των τουριστικών τάσεων έχουν η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και οι οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν, κατά κοινή ομολογία, τον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2013 και το 2014, που αποτέλεσαν πολύ καλές χρονιές για τον τουρισμό, φέτος με βασική προϋπόθεση τη σταθερότητα, η τουριστική περίοδος, όπως προέκυψε από τις επαφές με τους παράγοντες του τουρισμού, θα κυλήσει ομαλά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε η καμπάνια της Κρήτης στο εξωτερικό για το 2015, με τίτλο “Daydreaming of Crete”, αποκομίζοντας θετικά σχόλια για την ανάδειξη της ποικιλομορφίας του τουριστικού προϊόντος, τις δραστηριότητες αλλά και τις εμπειρίες, που μπορούν να βιώσουν στο νησί μας οι επισκέπτες.  

Ακόμη, ο δήμαρχος Χανίων διευρύοντας τις επαφές του, συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων, με το Προεδρείο του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης (Ε.ΚΙΝΑ). Σκοπός της συνάντησης, παρουσία της Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΙΝΑ, κας Ελεάνας Νεστορίδη, και εκπροσώπων φορέων, ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων, που υπάρχουν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων.

“Επιδιώκουμε να κατανοήσουμε τις προτιμήσεις των Κινέζων είτε αυτές αφορούν τον τουρισμό είτε την επιχειρηματικότητα, ώστε να κινηθούμε σε συνεργασία πάντοτε με τους αρμόδιους φορείς τόσο προς την ενίσχυση των εξαγωγών συγκεκριμένων προϊόντων όσο και προς την τόνωση του θεματικού τουρισμού”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων, στο περιθώριο της συνάντησης. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι η περιοχή μας αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τους Κινέζους, οι οποίοι δεν αναζητούν το συνηθισμένο μοντέλο διακοπών. “Είναι πάρα πολλές οι προοπτικές που διανοίγονται για τον τόπο μας, αν χειριστούμε σωστά αυτή τη συνεργασία”, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024