Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣύγκρουση ελικοπτέρων πάνω από παραλία της Αυστραλίας, 4 νεκροί
Δυστύχημα στην Αυστραλία

Σύγκρουση ελικοπτέρων πάνω από παραλία της Αυστραλίας, 4 νεκροί

  • Photo credits: TRT World Now
  • Photo credits: TRT World Now
  • Photo credits: TRT World Now

Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν σε τουριστικό σημείο της Αυστραλίας, σκοτώνοντας τέσσερις επιβάτες και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους τρεις.

Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν σε ένα αυστραλιανό τουριστικό σημείο πριν λίγο σήμερα, σκοτώνοντας τέσσερις επιβάτες και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους τρεις. Η συντριβή προσέλκυσε την επείγουσα βοήθεια ανθρώπων που απολάμβαναν το νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του νοτίου ημισφαιρίου.

Το ένα ελικόπτερο φαινόταν να απογειωνόταν και το άλλο να ήθελε να προσγειωθεί όταν συγκρούστηκαν κοντά στο θεματικό πάρκο Sea World στο Main Beach, μια πολυσύχναστη παραλία στη Gold Coast, δήλωσε ο Gary Worrell, εν ενεργεία επιθεωρητής της αστυνομίας του Queensland.

Το ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια σε μια αμμώδη όχθη, αλλά τα συντρίμμια από το άλλο απλώθηκαν σε μια περιοχή που η αστυνομία περιγράφει ως δύσκολη πρόσβαση.

Οι νεκροί και οι τρεις πιο σοβαρά τραυματίες ήταν όλοι επιβάτες του ελικοπτέρου που συνετρίβη.

«Μέλη της αστυνομίας προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους και άρχισαν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες ενώ προσπάθησαν να μεταφέρουν αυτούς τους ανθρώπους με ασφάλεια. Το ελικόπτερο ήταν ανάποδα. Επίσης, λουόμενοι και απλοί πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους».

Πλάνα από τη συντριβή έδειξαν ότι ένα ελικόπτερο λίγο μετά την απογείωση κόπηκε από ένα άλλο ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το νερό.

Η Sea World Helicopters, εταιρεία του θεματικού πάρκου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές που χειρίζονται την έρευνα για τη συντριβή.

«Εμείς και ολόκληρη η ιπτάμενη κοινότητα είμαστε συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα στους οικείους και την οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε εάν χρησιμοποίησε το ένα ή και τα δύο ελικόπτερα που εμπλέκονται στη συντριβή, αναφέροντας στη δήλωση ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω λόγω της έρευνας.

Η πρωθυπουργός του Queensland, Annastacia Palaszczuk, δήλωσε ότι το ατύχημα είναι μια «αδιανόητη τραγωδία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024