Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση ΓΕΠΟΕΤ με Αττικό Μετρό, Ίδρυμα Ωνάση και Τροχαία Αττικής για το Rethink Athens
ΓΕΠΟΕΤ

Συνάντηση ΓΕΠΟΕΤ με Αττικό Μετρό, Ίδρυμα Ωνάση και Τροχαία Αττικής για το Rethink Athens

Στα πλαίσια εξειδικευμένης παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των κυκλοφοριακών αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν με αντιδρομήσεις και πεζοδρομήσεις οδών και των νέων ροών που θα δημιουργηθούν, ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί η οδός Πανεπιστημίου αποτελεσματικά τις ανάγκες του τουρισμού της πόλης.

Με επιτυχία έλαβε χώρα χθες στα γραφεία της ΓΕΠΟΕΤ η παρουσίαση των αρχιτεκτονικών, περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών μελετών μαζί με όλες τις παρεμβάσεις για την ομαλή κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία Αττικό Μετρό, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος. Σ. Ωνάσης” στα πλαίσια της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου – πρόγραμμα Rethink Athens. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέραν του Προεδρίου της Ομοσπονδίας εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος. Σ. Ωνάσης”, της εταιρείας Αττικό Μετρό, του Πανεπιστημίου Πειραιώς που συμμετέχει ως σύμβουλος στην όλη παρέμβαση, καταξιωμένοι συγκοινωνιολόγοι και βεβαίως εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία κομβική παρέμβαση, η οποία αναμένεται να προσδώσει αναβαθμισμένη  ποιότητα ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες του κέντρου της πόλης των Αθηνών και να συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της εικόνας του, ώστε να αποτελέσει και πάλι η Αθήνα πόλο έλξης ξένων επισκεπτών.

Στα πλαίσια της εξειδικευμένης παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των κυκλοφοριακών αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν με αντιδρομήσεις και πεζοδρομήσεις οδών και των νέων ροών που θα δημιουργηθούν, ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί η οδός Πανεπιστημίου αποτελεσματικά τις ανάγκες του τουρισμού της πόλης, καθώς κατά μήκος της υφίστανται τόσο σημεία τουριστικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος όπως η τριλογία των Αθηνών όσο και τουριστικές υποδομές, όπως ξενοδοχεία, που χρήζουν απρόσκοπτης πρόσβασης σε συνεχή βάση.

Η ΓΕΠΟΕΤ εκτιμά ότι έχουν ληφθεί σε ικανοποιητικό βαθμό υπόψη οι ανάγκες μετακίνησης τόσο των ξένων τουριστών όσο και των τουριστικών γραφείων – που περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους την επίσκεψη πόλης – και ιδίως των τουριστικών λεωφορείων που άλλωστε διακινούν τις χιλιάδες των επισκεπτών και αποτελούν αναντικατάστατο εργαλείο για τον τουρισμό της πόλης, ιδιαίτερα δε αυτόν της κρουαζιέρας που πλέον γνωρίζει σημαντική άνθηση.

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και είναι έτοιμη να παρέμβει αν αυτό απαιτηθεί στις επόμενες φάσεις υλοποίησης των έργων, ώστε να επιλυθούν τα πρακτικά προβλήματα που τυχόν εμφανιστούν την τελευταία στιγμή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024