Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της FedHATTA με βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για ενημέρωση στον τουρισμό
FedHATTA

Συνάντηση της FedHATTA με βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για ενημέρωση στον τουρισμό

Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις της Ομοσπονδίας και σημείωσε ότι η συνεισφορά των τουριστικών γραφείων στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ουσιαστική και καθοριστική.

Ο σημαντικός ρόλος των τουριστικών γραφείων στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα αλλά και οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτή Α´ Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη και των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ήταν παρόντες ο πρόεδρος κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Στάθης Σκρέτας και κα. Ευαγγελία Καραμπατζάκη.
Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις της Ομοσπονδίας και σημείωσε ότι η συνεισφορά των τουριστικών γραφείων στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ουσιαστική και καθοριστική. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών που στοχεύουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: “Ο ελληνικός τουρισμός έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πρέπει με ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, να ενισχυθούν οι συλλογικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να είναι πιο συστηματικές και συντονισμένες, πάντα με στόχο ο τομέας του τουρισμού να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός και ανταγωνιστικός.”
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των μελών της Ομοσπονδίας για θέματα που αποτελούν τροχοπέδη τόσο στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος όσο και στη δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης των παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων οι οποίες αφενός δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα νομίμως λειτουργούντα τουριστικά γραφεία, αφετέρου στερούν από τη χώρα μας έσοδα, λόγω της τεράστιας φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση τους για περαιτέρω συνεργασία και εστίασαν στην διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης του κλάδου με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, τονίζοντας ότι τα τουριστικά γραφεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024