Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζεται η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης
Αρχαιολογικός τουρισμός

Συνεχίζεται η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης

Συντάχθηκε η οριστική μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης της 3ης κερκίδας του πρώτου διαζώματος του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, η οποία πήρε το 'πράσινο φως' από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Από το 1999 πολυάριθμες μελέτες, αυτοψίες, προτάσεις και επιτόπιες οδηγίες προσπαθούν να δώσουν λύση στο δύσκολο έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης. Γεγονός που οφείλεται τόσο στη δυσκολία ακριβούς αποτύπωσής του όσο και στην ευθραυστότητα του αρχαίου υλικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τον περασμένο Μάιο, έγινε εκτενής συζήτηση στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γύρω από τη θέμα της προσέγγισης της αρχικής μορφής του μνημείου και συγκεκριμένα γύρω από τη χρήση του τεχνητού λίθου. Τότε αποφασίστηκε να συνεχιστεί η χρήση τεχνητού λίθου στα κατώτερα στρώματα των εδωλίων και να χρησιμοποιηθεί φυσικός λίθος για τη συμπλήρωση του κάτω μέρους των κερκίδων αλλά και των μεγάλων τμημάτων που λείπουν.

Με βάση αυτές τις αρχές συντάχθηκε η οριστική μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης της 3ης κερκίδας του πρώτου διαζώματος, η οποία

πήρε το “πράσινο φως” από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η αναστήλωση των επτά πρώτων σειρών εδωλίων στη δεύτερη κερκίδα του πρώτου διαζώματος, οι δε επεμβάσεις στο αρχαίο μνημείο θα συνεχισθούν όσο διαρκεί το ΕΣΠΑ.

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, κατασκευασμένο τον 3ο αιώνα π. Χ., έχει υποστεί ήδη από την αρχαιότητα πολλές τροποποιήσεις, αλλά

και φυσικές φθορές, που το απομάκρυναν από την αρχική του μορφή. Αυτό που σήμερα αποτελεί και το ζητούμενο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024