Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας με την Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας

Συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας με την Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας θα διοργανώσει εσπερίδα για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στον τουριστικό κλάδο, ενώ παράλληλα το τριήμερο 5–7 Ιουνίου έχουν προσκληθεί για να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την περιοχή, ως προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται χρόνια με τον εισερχόμενο τουρισμό.

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας με αφορμή την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων.

Ειδικότερα, η κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε: “Αφορμή για την εντατικοποίηση των δράσεων μας στάθηκε η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδέχτηκε το αίτημά μας για συμμετοχή στην Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος Τουριστικής Προβολής. Ο Δήμος Λαρισαίων επανενεργοποίησε την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου συμμετέχουμε και οι δύο Ενώσεις. Μέσα από αυτή τη συνεργασία προέκυψαν κοινές δράσεις τις οποίες και επισημοποιούμε με το Πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα. Και οι δύο Ενώσεις συμμεριζόμαστε κοινό όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Είμαστε ανάμεσα σε δυο παγκόσμιας φήμης μνημεία, τον Όλυμπο και τα Μετέωρα και η πόλη της Λάρισας διακρίνεται για τη ζωντάνια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η ιστορία και ο πολιτισμός της με κυρίαρχο το Αρχαίο Θέατρο. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την υπόθεση, Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Ιδιωτικοί φορείς και ενεργοί πολίτες”.

Ο κ. Τάσος Γούσιος, γραμματέας της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας, ανέφερε ότι από την ίδρυση της ΕΕΔΕΚΕ, όραμα του πρώτου προέδρου κου Γιάννη Αρζομανίδη ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους παραγωγικούς φορείς. “Αυτό το όραμα υλοποιούμε σήμερα υπογράφοντας αυτό το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων”.

Οι πρώτες κοινές δράσεις που δρομολογούμε είναι οι παρακάτω:
1. Εσπερίδα για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στον τουριστικό κλάδο με τίτλο “Tourism as a job”. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας θέλοντας να συμβάλλει σε πιθανή αντιμετώπιση της ανεργίας και επιθυμώντας να αναδείξει τις ευκαιρίες απασχόλησης στον Τουρισμό, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές σταδιοδρομίας στον τουριστικό κλάδο. Η ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Metropol. Η εκδήλωση απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργαζόμενους ή μη που αναζητούν μια ευκαιρία για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας. Από την Ένωση Ξενοδόχων θα παρουσιαστούν οι θέσεις εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού Πολιτισμού”, το ΤΕΙ Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Κέντρο Δια Βίου μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ θα παρουσιάσει το αναμενόμενο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “Voucher για τον τουρισμό”.

2. Ταξίδι γνωριμίας με την περιοχή
Το τριήμερο 5–7 Ιουνίου έχουν προσκληθεί για να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την περιοχή μας, ως προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται χρόνια με τον εισερχόμενο τουρισμό. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους Δήμους Λαρισαίων, Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών, το Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς και με συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με την πόλη, τον Όλυμπο, τον Κίσαββο και τα παράλια του Νομού, καθώς και συμμετοχή στη ζωή της πόλης πολυποίκιλα.

Η κα Παπαϊωάννου τόνισε επίσης: “Βασικές θέσεις μας στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης είναι αφενός η ίδρυση Πανθεσσαλικού φορέα για την τουριστική προβολή, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και επιχειρήσεις και αφετέρου η αξιοποίηση του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας, ως πύλη εισόδου για τη Θεσσαλία”.

“Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο πιστεύουμε ότι θα ωφελούσε ιδιαίτερα την περιοχή η διασύνδεση του με το αεροδρόμια των Αθηνών, ώστε να εξυπηρετεί με ανταποκρίσεις τις διεθνείς πτήσεις που φθάνουν στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο”, κατέληξε ο κ. Γούσιος. “Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό τόσο ο τουρίστας που θα ήθελε να επισκεφτεί την περιοχή, όσο και οι επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024