Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυνεργασία του ΠΡΟΤΟΥΡ με το Δίκτυο 'Αυθεντική Ελλάδα'
Περιφέρεια

Συνεργασία του ΠΡΟΤΟΥΡ με το Δίκτυο 'Αυθεντική Ελλάδα'

Εμπλουτισμός και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου με όχημα τον γαστροτουρισμό, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα.

Έπειτα από τη γόνιμή τους συνεργασία και τα χρήσιμα αποτελέσματα της ημερίδας με τίτλο “Οικοδομώντας το μέλλον των Προορισμών στη νέα εποχή: Αυθεντικότητα, Εμπειρίες, Γαστρονομία και τοπικές Συνεργασίες”, ο ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προβολής Ροδιακού Τουρισμού) και το Δίκτυο Παραγωγών & Γαστροτουρισμού “Αυθεντική Ελλάδα” συνεχίζουν τις στοχευμένες δράσεις για την ανάδειξη των ποικίλων μορφών του τουρισμού της Ρόδου, οι οποίες βασίζονται στους άξονες των εμπειριών και της βιωσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα, που διεξήχθη στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου την 1η Απριλίου 2022, συνδιοργανώθηκε από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και το έργο “Τοπικά & Επώνυμα” – το οποίο έχει ως εταίρους την “Αυθεντική Ελλάδα”, την ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), την ΠΟΔΙΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων) και άλλους φορείς. Η ημερίδα διεξήχθη με τη συμμετοχή επιστημόνων και εκπρόσωπων διεθνών και τοπικών φορέων (WTTC, Expedia, Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, ΕΠΟΤ, Λέσχη Αρχιμαγείρων, Σύλλογο Εστιατόρων Ρόδου κ.λπ.) και ανέδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τον εμπλουτισμό του ροδιακού τουριστικού προϊόντος μέσω του Γαστροτουρισμού, με όχημα την προώθηση επώνυμων τοπικών και γενικότερα ελληνικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού και τέλος με την υλοποίηση δράσεων οι οποίες θα ενθαρρύνουν την μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Με αυτήν την αφετηρία, οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μια σειρά σχετικών δράσεων και ειδικότερα:
1. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ ανέλαβε να στηρίξει τις σχετικές επικοινωνιακές δράσεις του Δικτύου “Αυθεντική Ελλάδα” στο εξωτερικό, με θέμα τη Ρόδο, και να διευκολύνει τη συνεργασία ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων και παραγωγών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα μέσω της συμμετοχής τους σε δράσεις που θα ενθαρρύνουν τη χρήση και ανάδειξη επώνυμων προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού αλλά και σε πιστοποιημένες δράσεις Γαστροτουρισμού, σύμφωνα με την τεχνογνωσία του Δικτύου “Αυθεντική Ελλάδα”.

2. Το δε δίκτυο “Αυθεντική Ελλάδα”, ανέλαβε να υποστηρίξει την ανάδειξη επώνυμων προϊόντων στα ξενοδοχεία της Ρόδου αλλά και την διαμόρφωση πιστοποιημένων δράσεων βιώσιμου γαστροτουρισμού, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στο έργο “Τοπικά & Επώνυμα”, στο οποίο συμμετέχει με την ΠΟΞ, το WeDoLocal, την ΠΟΔΙΞ, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και άλλους φορείς. Επίσης ανέλαβε να προβάλει αυτές τις δράσεις, αλλά και τον ροδίτικο τουρισμό συνολικά, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της και ειδικά τα Newsletters “Φράση της Εβδομάδας”, που διανέμονται σε δεκάδες χιλιάδες αποδέκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης και ο ιδρυτής του δικτύου “Αυθεντική Ελλάδα” και Project Manager του έργου “Τοπικά & Επώνυμα”, κ. Δημήτρης Η. Βασιλείου, συμφώνησαν ότι οι δυνατότητες συνεργασίας είναι μεγάλες. H συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει μία σειρά κοινών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακόμη και την υποστήριξη δράσεων άλλων φορέων της περιοχής στην ίδια κατεύθυνση, πχ το “Rhodes Co-Lab TUI” πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή και του Δήμου Ρόδου, η “Κουζίνα του Αιγαίου” (Aegean Cuisine) που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Παράλληλα, δράσεις φορέων με συμπληρωματική δραστηριότητα, όπως η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων και ο Σύλλογος Εστιατόρων Ρόδου, αλλά και όλων των τοπικών φορέων με σχετικό ενδιαφέρον για το γαστροτουρισμό και τη βιωσιμότητα, προς τους οποίους έχει γίνει πρόσκληση συνεργασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024