Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥΡΙΖΑ: ‘Το Ναυάγιο της Περιστέρας οδηγεί σε ναυάγιο τον καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα πριν ακόμα αυτός ξεκινήσει’
Καταδυτικός τουρισμός

ΣΥΡΙΖΑ: ‘Το Ναυάγιο της Περιστέρας οδηγεί σε ναυάγιο τον καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα πριν ακόμα αυτός ξεκινήσει’

Κοινή ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κας Κατερίνας Νοτοπούλου και του βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

“Μία χωρίς λογική, κοινή απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών για επιβολή του αδικαιολόγητα υψηλού αντιτίμου 50 ευρώ για την επίσκεψη στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο. Μία Υπουργός Πολιτισμού που καταστρέφει κάθε προοπτική και για τον καταδυτικό τουρισμό και μάλιστα στο ξεκίνημά του. Ένας πρώην υπουργός Τουρισμού που συναίνεσε δια της απουσίας του. Ένας νυν υπουργός Τουρισμού που επίσης συναινεί στην καταστροφή του καταδυτικού τουρισμού”. Αυτά σημειώνει, μεταξύ άλλων κοινή ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κας Κατερίνας Νοτοπούλου και του βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

“Ένα πρωτοφανώς ακριβό εισιτήριο, όταν το εισιτήριο στο μουσείο της Ακρόπολης κυμαίνεται  έως 10 ευρώ, παρ’όλο που η λειτουργία του επισκέψιμου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου της Περιστέρας Αλοννήσου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση στην οποία το ποσοστό της κοινοτικής συνδρομής στον υπολογισμό των καθαρών εσόδων δεν προέβλεπε τέτοιο αντίτιμο εισιτηρίου”, λένε οι δύο βουλευτές. “Ένας τοπόσημο που παύει να είναι προσβάσιμο στους πολίτες και στους τουρίστες εξαιτίας του ύψους του εισιτηρίου. Ένα έγκλημα με αυτουργό την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Όμως, ο καταδυτικός τουρισμός είναι δυναμικό προϊόν εναλλακτικού τουρισμού και πρέπει να στηριχθεί, αντί να υπονομεύεται. Ο Δήμος Αλοννήσου εναντιώνεται στην εξέλιξη αυτή, όπως φαίνεται στην από 5-11-2021 επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού.

Οι επαγγελματίες της κατάδυσης εναντιώνονται, καθώς βλέπουν δραματική μείωση του αριθμού των πελατών και την κυβέρνηση να εμποδίζει το βιοπορισμό των μικρομεσαίων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εναντιώνεται με την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την ως «χαράτσωμα των επισκεπτών» και καταγγέλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για πολιτική που οδηγεί τα μνημεία και τα μουσεία στο να μην  είναι προσιτά στην πλειονότητα των πολιτών. Η τοπική κοινωνία εναντιώνεται και ενώνεται για να υπερασπιστεί την Αλόννησο και την αναπτυξιακή της προοπτική. Και εμείς μαζί της!

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η καταστροφική για τον καταδυτικό τουρισμό απόφαση”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023