Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στη Θεσσαλία
Περιφέρεια

Σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στη Θεσσαλία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να διαμορφώσει το δικό της αυτόνομο και μοναδικό αναπτυξιακό πρότυπο στον τομέα του τουρισμού με πολυκεντρικό χαρακτήρα, υποστηρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού από το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του μαζί με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνου Λούλη, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην πόλη του Βόλου.

Ο κ. Κόνσολας και ο κ. Λούλης συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και είχαν ευρεία συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αυτοδιοικητικούς, τουριστικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενώ επισκέφθηκαν το Δήμο Βόλου, την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Μέσα από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού θα μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες, αλλά και να υποστηριχθεί το αναπτυξιακό πρότυπο για τον τουρισμό κάθε περιφέρειας αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού και ο γενικός γραμματέας, αφού άκουσαν όλες τις επισημάνσεις των φορέων και των ενώσεων της περιοχής, επεσήμαναν οτι η Θεσσαλία διαθέτει αυτόνομους πόλους τουριστικής ανάπτυξης, από το θαλάσσιο τουρισμό έως το χειμερινό τουρισμό, ενώ ανακοίνωσαν ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, το οποίο θα δώσει ώθηση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων προκειμένου να αναπτύξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στη συνάντησή τους με τα στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τη μετατροπή των υπηρεσιών σε κέντρα παραγωγής τουριστικής πολιτικής και των εκσυγχρονισμό τους.

Κατά την επίσκεψή τους στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ο κ. Κόνσολας και ο κ.Λούλης, ενημερώθηκαν για τις υποδομές του λιμανιού, επισημαίνοντας ότι με την εκπλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων, ο Βόλος μπορεί να αποτελέσει προορισμό για την κρουαζιέρα.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να διαμορφώσει το δικό της αυτόνομο και μοναδικό αναπτυξιακό πρότυπο στον τομέα του τουρισμού με πολυκεντρικό χαρακτήρα. Απο την ανάπτυξη του θαλάσσιου, χειμερινού και ορεινού τουρισμού μέχρι το γαστρονομικό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό”.
Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024