Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυζήτηση για απευθείας πτήσεις από αεροπορικές low-cost μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας
Τουριστική πολιτική

Συζήτηση για απευθείας πτήσεις από αεροπορικές low-cost μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας

Σε συνάντηση μεταξύ του αντιδημάρχου Χανίων, κ. Νικόλαου Ξυνίδη, και της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κας Eszter Sandorfi, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων και της οργάνωσης προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών.

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του εκτελούντος χρέη δημάρχου Χανίων, αντιδημάρχου, κ. Νικόλαου Ξυνίδη, και της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κας Eszter Sandorfi.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων και της οργάνωσης προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος με την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ελλάδας και Ουγγαρίας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε και η σύσφιξη των ιστορικών δεσμών Ελλάδας – Ουγγαρίας, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης: “Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Ουγγαρίας ενισχύονται έτι περαιτέρω από την παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, καθώς στη χώρα εκτός των επιχειρηματιών και των φοιτητών, διαμένουν μόνιμα 4.500 – 5.000 ομογενείς, πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου”.

“Η ελληνική κοινότητα έχει αναγνωριστεί επισήμως ως μία από τις 13 συνολικά αναγνωρισμένες μειονότητες”, ανέφερε ο κ. Ξυνίδης, προσθέτοντας ότι στην Ουγγαρία λειτουργούν ομογενειακές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκκλησιαστική κοινότητα.

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Ουγγαρίας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις τιμής, που πραγματοποιούνται για τον Γενικό Πρόξενο της Αυστροουγγαρίας στην Κρήτη από το 1893 έως και το 1908, Ιούλιο Πίντερ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας και φιλοκρητικός. “Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται ζωντανές οι ιστορικές μνήμες”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Sandorfi, επισημαίνοντας ότι φωτισμένες προσωπικότητες, όπως ο τιμώμενος, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα ζωής κυρίως για τις νεότερες γενιές.

Την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας, Eszter Sandorfi, συνόδευαν ο Πρόξενος επί τιμή της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο στρατιωτικός ακόλουθος, Zoltan Koka και ο διεθνούς φήμης πιανίστας, Janos Balazs.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024