Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαTaste of Loutraki, The Corinthian Food festival από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022
Γαστρονομία

Taste of Loutraki, The Corinthian Food festival από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις της πόλης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού 'με βάση τα προϊόντα της κορινθιακής γης' σε ειδική τιμή, για όσους το δοκιμάσουν, το τριήμερο από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Σε λίγες μέρες ξεκινά ένα μοντέρνο, εξειδικευμένο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι, Κορινθίας. “Πρωταγωνιστές” οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Περισσότερες  από 30 επιχειρήσεις της πόλης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού ‘με βάση τα προϊόντα της κορινθιακής γης’ σε ειδική τιμή, για όσους το δοκιμάσουν, το τριήμερο από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, τον Σύλλογο Επισιτιστών “Ο Ξένιος Ζευς“, το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ Respond on Demand, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Τα παρακάτω εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία συμμετέχουν ενεργά στo Φεστιβάλ,  προσφέροντας τοπικές συνταγές και προϊόντα σε ειδική εκπτωτική τιμή για εκείνο το Σαββατοκύριακο: ΑΜΙ – ARMELLE –DINO GELATO – DOLCELATO – HOTEL PLAZA – ISLA BROWN CORINTHIA RESORT – OCEANOS RESTAURANT BY CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI – PALADAR –  PEPE ROSSO – PERLA KITCHEN BAR – SEA & SAND – SEGAS HOTEL – TRIAINA OUZERI RESTAURANT BY WYNDHAM RAMADA POSEIDON RESORT – STRAVA BAY- VILLA ARMONIA – VOUCLAIT – VERYKOKO LOUTRAKI MEZE & DRINKS – WOODY’S – ZAX/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ DOLCI PASSIONI  – ΚΑΝΑΚΗΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ – ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΡΙΓΑΝΙ – ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ – ΥΠΑΝΕΜΑ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ.

Όσοι επισκεφθούν το Λουτράκι το διήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ιδιαίτερης γωνιάς της Πελοποννήσου καθώς παράλληλα ειδικοί σε γευσιγνωσία κρασιού Νεμέας, τοπικού ελαιόλαδου, μπύρας, σταφίδας και άλλων τοπικών προϊόντων, θα παρουσιάσουν τις γνώσεις τους σε διαδραστικά events που θα οργανωθούν για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για αυτό το σκοπό.

Το πρόγραμμα των workshops περιλαμβάνει:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

  • Παρακολούθηση Master Class Οινογευσίας στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας υπό την καθοδήγηση του Master of Wine κ. Γιάννη Καρακάση.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

  • Παρουσίαση του Project και περιγραφή του φεστιβάλ και των σκοπών του.
  • Workshop Ελαιογνωσίας από την κα Μαριάννα Δεβετζόγλου (Olive Oil Sommelier & Consultant EVOO educator & ambassador Dreams don’t work unless we do!
  • Workshop Οινογευσίας με κρασιά Νεμέας από τον κ. Πάνο Παπαγιαννακόπουλο (Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology Papagiannakopoulos Winery)

Kυριακή 4 Σεπτεμβρίου

  • Γευσιγνωσία Κορινθιακής Μαύρης Σταφίδας από τον κ. Γιώργο Μάζο Golden Black – Organic Black Corinth Raisins dried under shade)
  • Γευσιγνωσία Κορινθιακών Παραδοσαικών Ζυμαρικών – Βλάχα ΑΕ από το Experience Perachora
  • Γευσιγνωσία Kορινθιακής Μπύρας από τον κ. Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη (Canal Dive – Κορινθιακή Ζυθοποιΐα ΑΕ)

Η γαστρονομία αποτελεί κεντρικό άξονα της τουριστικής εμπειρίας στον Δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ και αυτό επισφραγίζεται και καταδεικνύεται με την υλοποίηση του εξειδικευμένου γαστρονομικού φεστιβάλ ‘Taste of Loutraki”, The Corinthian Food festival.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια μοντέρνα, πολυθεματική γαστρονομική εκδήλωση, δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί την αλληλεπίδραση όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Είναι ένα νέο γαστρονομικό φεστιβάλ που έρχεται να μυήσει όχι μόνο τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους στις γεύσεις του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από δια δραστικές δράσεις, καθώς η γαστρονομία είναι μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία.

Το σκεπτικό της διοργάνωσης του γαστρονομικού φεστιβάλ Taste Of Loutraki, είναι η δημιουργία του σε ετήσια βάση, φιλοδοξώντας:

  • Να αποτελέσει την αφορμή, εξαιτίας της οποίας ακόμα περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες θα γνωρίσουν τον τουριστικό προορισμό του Λουτρακίου
  • Να γίνει ένα ετήσιο μέσον προβολής και προώθησης όχι μόνο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και των τοπικών προϊόντων που παράγονται.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024