Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤαξίδι σε Γρεβενά, Καστοριά Κοζάνη και Φλώρινα για Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες
ΕΟΤ

Ταξίδι σε Γρεβενά, Καστοριά Κοζάνη και Φλώρινα για Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες

Το Γραφείο ΕΟΤ Βουλγαρίας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε τετραήμερο ταξίδι περιήγησης-γνωριμίας από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου στους τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας, στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Στο πλαίσιο περιήγησής τους στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, οι συμμετέχοντες Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορες, επισκέφθηκαν στις 26 Οκτωβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, τα Βυζαντινά Κάστρα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, οινοποιεία στο Βελβεντό όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απόσταξη του τσίπουρου σε παραδοσιακό “καζάνι” και διανυκτέρευσαν στην Πτολεμαϊδα.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκαν στο Νυμφαίο, όπου έγινε ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ” και στο χωριό. Στη συνέχεια η περιήγηση περιελάμβανε τις λίμνες Ζάζαρη-Χειμαδίτιδα- Βεγορίτιδα και κατέληξαν σε  οινοποιείο στο Αμύνταιο. Το ταξίδι συνεχίστηκε στη Φλώρινα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και κατέληξε στις Πρέσπες όπου επισκέφθηκαν τον Άγιο Γερμανό με ενημέρωση για τον υδροβιότοπο της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας από το Φορέα Διαχείρισης των Πρεσπών και κατέληξαν στο νησί του Αγίου Αχιλλείου για να δουν την περίφημη βασιλική του. Η ημέρα τελείωσε με κατεύθυνση και διανυκτέρευση στην Καστοριά.
 
Στις 28 Οκτωβρίου βρέθηκαν στην Καστοριά όπου επισκέφτηκαν τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, την Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας και την περιοχή “Ντολτσό” στο Άρχοντικό Αϊβάζη όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα Γρεβενά, τον ορεινό όγκο της Πίνδου με το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και το Μουσείο των Μανιταριών. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε οινοποιείο της Σιάτιστας και διανυκτέρευση.

Τέλος, στις 29 Οκτωβρίου η ξενάγηση συνεχίστηκε με περιήγηση σε Αρχοντικά της Σιάτιστας, στην Παλαιοντολογική συλλογή στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο και σε εκκλησίες με αξιόλογες, τοιχογραφίες και εικόνες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κοζάνη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, των τουριστικών πρακτόρων από την Βουλγαρία με εκπροσώπους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εγκάρδια υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία έμειναν οι τουριστικοί πράκτορες της Βουλγαρίας και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή για την πατρίδα τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024