Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΘεσσαλονίκη, city break προορισμός για Σέρβους
Προορισμός

Θεσσαλονίκη, city break προορισμός για Σέρβους

Επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Σερβίας είχε η ΕΞΘστο Βελιγράδι, για ενίσχυση της εξωστρέφειας ως 'σωσίβιο' στην οικονομική κρίση και με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού, ώστε να 'πρωταγωνιστήσει' στα οργανωμένα ταξίδια του Σαββατοκύριακου.

Η Ένωση ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εκμεταλλευόμενη το αδιάλειπτο τουριστικό ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε για άλλη μια φορά με αξιώσεις στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITTFA) που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στη σερβική πρωτεύουσα. Η Θεσσαλονίκη είχε δικό της σταντ στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ και έγινε πόλος έλξης για μεμονωμένους τουρίστες που θέλησαν να αντλήσουν πληροφορίες για επικείμενο ταξίδι τους, αλλά και για αναγνωρισμένους tour operators της Σερβίας που στοχεύουν στην ελληνική αγορά.

Είναι γεγονός ότι οι Σέρβοι είθισται να προτιμούν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη μεμονωμένα και όχι μέσω οργανωμένων τουριστικών πακέτων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Πρωτοχρονιά), παρ’όλο που τα παράλια του νομού Θεσσαλονίκης, η Πιερία και η Χαλκιδική αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ΕΞΘ φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στο city break τουρισμό, παρακινώντας τους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας να δημιουργήσουν δελεαστικά πακέτα για Σέρβους. Σε συνεργασία μάλιστα με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προωθούνται ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει με τον αντίστοιχο Οργανισμό Τουρισμού της Σερβίας, προκειμένου να δημιουργηθούν κοινά τουριστικά πακέτα για την προώθηση των δύο πόλων σε μακρινές αγορές, όπως η Ινδία και το Ισραήλ.

Την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μουσιάδης. Είχαν σειρά επαφών με επαγγελματίες στους οποίους τόνισαν ότι η Θεσσαλονίκη, ιδανικά προσφέρεται για city break τουρισμό λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και επειδή χαρίζει μοναδικές ευκαιρίες για διασκέδαση, αναψυχή, αγορές, επισκέψεις σε μνημεία και μουσεία, όπως και για επαγγελματικές συναντήσεις. Στην αποστολή συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Σέρβος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Ντράγκαν Ζουπανίεβατς, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους της Σερβίας Αλέξανδρου και Αικατερίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΘ, το 2012 οι διανυκτερεύσεις των Σέρβων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έφτασαν τις 27.612, μειωμένες κατά 15,62% σε σχέση με το 2011.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024