Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤηλεοπτικά γυρίσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα από την Bettany Hudges με την υποστήριξη του ΕΟΤ
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Τηλεοπτικά γυρίσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα από την Bettany Hudges με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Πρόκειται για μια τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 60 λεπτών, που φέρει τον τίτλο “Wonders of Greece”, καθώς και για τρία επεισόδια 22 λεπτών έκαστο, για τη μετέπειτα διεθνή διανομή τους.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η δημοφιλής και πολυβραβευμένη βρετανή ιστορικός, συγγραφέας και τηλεοπτική/ ραδιοφωνική παραγωγός Bettany Hudges, έρχεται στην Ελλάδα, επικεφαλής τηλεοπτικού συνεργείου, προκειμένου να υλοποιήσει το νέο της τηλεοπτικό project, που είναι αφιερωμένο στην χώρα μας.
 
Πρόκειται για μια τηλεοπτική εκπομπή διάρκειας 60 λεπτών, που φέρει τον τίτλο “Wonders of Greece”, καθώς και για τρία  επεισόδια 22 λεπτών έκαστο, για τη μετέπειτα διεθνή διανομή τους. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του προγράμματος, ολόκληρη η ταινία θα είναι μια επιστολή αγάπης για την Ελλάδα.
 
Τα γυρίσματα του “Wonders of Greece” προγραμματίζονται για το τέλος Σεπτεμβρίου 2020, σε:
  • Πελοπόννησο (Ολυμπία, Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Σπάρτη, Μυστρά, Επίδαυρο),
  • Αθήνα (Ακρόπολη και Αρχαία Αγορά),
  • Δελφούς, ενώ από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας που είχε την πρωτοβουλία, καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η Πέλλα, εφόσον το επιτρέψει ο προϋπολογισμός της εταιρείας.
Κάθε πλάνο της εκπομπής θα είναι μια οπτική και λεκτική προβολή της Ελλάδας, του πολιτισμού και των τοπίων της, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία όσο και παγκοσμίως.
 
 
Το πρόγραμμα, αρχικά θα προβληθεί στο Channel 5, το Channel 4 και το ITV, ενώ εξετάζεται η προβολή του και στο BBC 4, μεταξύ Χριστουγέννων 2020 και Ιανουαρίου 2021, περίοδοι, που στο Ην. Βασίλειο θεωρούνται ιδανικές για προκρατήσεις διακοπών της επόμενης χρονιάς.
 
Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης προωθητικής καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ταινίας και σύνδεσή τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ε.Ο.Τ., καθώς και αξιοποίηση του  προωθητικού υλικού της εκπομπής (τρέιλερ, πλάνα, φωτογραφίες/καρτ ποστάλ σε ηλεκτρονική μορφή) για προωθητικές ενέργειες του Ε.Ο.Τ.
 
Η κα Bettany Hudges είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία και όχι μόνον καθώς οι εκπομπές της σε BBC, Channel 4, Netflix, Discovery, Channel 5, PBS, The History Channel, National Geographic, BBC World και ITV, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον άνω των 250 εκατ. τηλεθεατών παγκοσμίως.
 
Η σειρά “Greek Odyssey” με τη Bettany Hughes, που προβάλλεται στο Channel 5 την τρέχουσα περίοδο, άγγιξε κατά μέσο όρο 1,5 εκατομμύρια θεατές σε μια εβδομάδα τον Ιούνιο μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να φθάσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια στη διεθνή διανομή της παγκοσμίως (ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία, κ.λπ).
 
Οι τουριστικές εκπομπές και σειρές συνήθως προβάλλονται μεταξύ 50 και 75 περιοχών, υπερβαίνοντας κατά πολύ την ακροαματικότητα πολλών μεγάλων ταινιών.
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024