Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο αθλητικό γεγονός 'Santorini Experience' στις 01-03 Μαΐου 2015, στη Σαντορίνη
Αθλητικός τουρισμός

Το αθλητικό γεγονός 'Santorini Experience' στις 01-03 Μαΐου 2015, στη Σαντορίνη

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το Δήμο Θήρας τo Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και τον τον Όμιλο της Active Media.

Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τον Όμιλο Active Media διοργανώνουν το “Santorini Experience”, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

Λάτρεις του αθλητισμού θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά τις μοναδικές διαδρομές που έχουν χαράξει οι διοργανωτές, στο νησί. Την Παρασκευή 1 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες τρεξίματος στην Περίσσα. Το Σάββατο 2 Μαΐου, θα διεξαχθεί κολυμβητικός αγώνας 1,5 μιλίου από το ηφαίστειο προς το παλιό λιμάνι, ενώ το πρόγραμμα του “Santorini Experience” θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαΐου όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, τις διαδρομές των 15 χλμ., 10 χλμ. και 5 χλμ.

Την γενική εποπτεία των κολυμβητικών αγώνων της διοργάνωσης που προωθεί τον αθλητικό τουρισμό, θα έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, ενώ την τεχνική διεύθυνση του αγώνα έχει αναλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, race director του XTERRA Greece. Το “Santorini Experience” θα λάβει την στήριξη κορυφαίων αθλητών με σπουδαίες επιδόσεις στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης όπως οι κ.κ. Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Κέλλυ Αραούζου και Δημήτρης Νέγρης.

Αγωνιστικά, οι υψομετρικές εναλλαγές σε όλες τις διαδρομές των 5, 10 και 15 χλμ.,  θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις των συμμετεχόντων. Οι διαδρομές δεν έχουν επικίνδυνα σημεία αλλά περιλαμβάνουν σκαλοπάτια, χαλίκι, πέτρινα μονοπάτια και ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι που θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στα κατηφορικά κομμάτια του.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των διαδρομών βρίσκονται στο ίδιο σημείο (Οία, Εργοστάσιο Αφαλάτωσης), με τους αθλητές της απόστασης των 5 χλμ. να πραγματοποιούν αναστροφή στα 2,5 χλμ. (1ος σταθμός ανεφοδιασμού), τους αθλητές των 10 χλμ. στα 5 χλμ. (2ος σταθμός ανεφοδιασμού) και τους συμμετέχοντες των 15 χλμ. στα 7,5 χλμ. (3ος σταθμός ανεφοδιασμού). Στις διαδρομές δε θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε ηλικιακές κατηγορίες, καθώς μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα.

Ο δήμαρχος Θήρας, κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε σχετικά: “Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα εκ φύσεως ορμώμενη και γι αυτό είναι πιο ωραίο να συντελείται μέσα σε αυτή. Τί καλύτερο λοιπόν από μια εμπειρία που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με τις ομορφιές της φύσης, ειδικά όταν αυτές είναι μοναδικές, όπως η καλντέρα της Σαντορίνης και η θέα του ηφαιστείου. Μια ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς το νησί, να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του, να γίνει ένα με το φυσικό τοπίο και να απολαύσει τη δική του, ιδιαίτερη ομορφιά μέσα από μια εσωτερική ανάγκη άσκησης και εκτόνωσης, αυτής του αθλητισμού”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα προσφέρει μέρος των εσόδων από κάθε συμμετοχή στη συγκέντρωση ενός συνολικού ποσού που θα προσφερθεί στον Δήμο Θήρας για την κατασκευή στίβου σε στάδιο του νησιού.

Οι συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου ηλεκτρονικά ή μπορούν να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά στο κατάστημα “Alafouzos Sport” στα Φηρά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024