Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Φεστιβάλ Ολύμπου 'συμπλέει' με το Μαρόκο
Προώθηση προορισμού

Το Φεστιβάλ Ολύμπου 'συμπλέει' με το Μαρόκο

Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας των Μαροκινών διπλωματών στην Πιερία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κάστρο του Πλαταμώνα με οικοδεσπότη τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Απόστολο Τζόβα, ο οποίος πέρα από την ξενάγηση, παραχώρησε γεύμα εργασίας, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη με σκοπό την προώθηση της επιλογής του Μαρόκου ως τιμώμενης χώρας του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου κ. Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί και ο επίτιμος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Μπανταλί Αντάρ.

Τους δύο διπλωμάτες, τους οποίους συνόδευε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο αντιπρόεδρος κ. Πλάτων Τασχουνίδης, ο υπεύθυνος προβολής και δημοσίων σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάϊδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης.

Στην προσφώνησή του ο κ. Παπαχρήστος επισήμανε: “Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε ελπίζοντας στην ευτυχή κατάληξη της συνεργασίας. Επιθυμούμε να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του Μαρόκο. Φέτος επιλέξαμε μια χώρα εκτός Ευρώπης, γιατί το Μαρόκο έχει το κεφάλι στη γηραιά ήπειρο και τα πόδια στην Αφρική. Θέλουμε να γίνουμε κοινωνοί της ιστορίας, της κουλτούρας και των αρχαιολογικών χώρων της αξιόλογης Μεσογειακής γης. Με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα με την κα Μαυρίδου, ξεκινάμε μια παραγωγική διαδικασία που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στον τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο”.

Από την πλευρά της η κα Μαυρίδου τόνισε: “Επισημαίνω και δεσμεύομαι για μια ακόμη φορά ότι υποστηρίζουμε έμπρακτα τις προτάσεις και τις δράσεις του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Άλλωστε πλέον η Αντιπεριφέρειά μας εκπροσωπείται στη νέα διοίκηση του Φεστιβάλ με εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο, που αποτελεί και το συνδετικό κρίκο της συνεργασίας μας. Με συλλογική προσπάθεια θα πετύχουμε πολλά. Υποδέχομαι και πάλι στην Πιερία τους Μαροκινούς φίλους με τους οποίους πριν λίγο είχα μια επιτυχή και εποικοδομητική συνεργασία“.

Απαντώντας ο πρέσβης του Μαρόκου Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί είπε: “Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Σύντομα θα επισκεφθώ τη χώρα μου και θα υποβάλλω στην κυβέρνηση την πρόταση για την ανταλλαγή των πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Γνωρίζουμε όλοι τις άριστες σχάσεις Ελλάδας και Μαρόκου. Στην πατρίδα μου όλοι γνωρίζουμε άριστα τον Ελληνικό πολιτισμό. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αναδείχθηκαν οι τέχνες, το αθλητικό πνεύμα, η δημοκρατία, η ποίηση. Όλοι οι Μαροκινοί έχουν ως όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ελλάδα, θεωρώντας ότι εδώ δεν είναι ξένοι. Μας συνδέει κάτι κοινό επιπλέον. Το δέσιμο της οικογένειας. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στο να έλθουν πιο κοντά οι λαοί μας. Είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία της συνεργασίας που θα φέρει τους Μαροκινούς πιο κοντά όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα”.

Ο κύκλος των χαιρετισμών “έκλεισε” με τον υπεύθυνο προβολής και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Νίκο Πασχαλούδη, που τόνισε: “Ο πολιτισμός είναι η γέφυρα συνεργασίας των λαών. Το Μαρόκο έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Ειδικά στη ζωγραφική, την ξυλογλυπτική, την κεραμική. Ως τιμώμενη χώρα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα παραπάνω, αλλά και τη μουσική και το χορό”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Αντιπεριφέρειας οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Στέφανος Μπιτόπουλος και Δημήτρης Τσιμήτρης και ο ειδικός συνεργάτης κ. Δημήτρης Ρουκάς.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Ψηφιδωτών, στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, στο Δίον, με ξεναγό τον υπάλληλο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Σάββα Σπυριδόπουλο.

Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας των Μαροκινών διπλωματών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κάστρο του Πλαταμώνα με οικοδεσπότη τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Απόστολο Τζόβα, ο οποίος πέρα από την ξενάγηση, παραχώρησε γεύμα εργασίας, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023