Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίTο Κεντρικό Πήλιο, νέος πολιτιστικός προορισμός στα Geo Routes Cultural Heritage Journeys
Πολιτισμός

Tο Κεντρικό Πήλιο, νέος πολιτιστικός προορισμός στα Geo Routes Cultural Heritage Journeys

Η πρώτη, εκ των τριών πολιτιστικών διαδρομών διάρκειας 3 ημερών που θα είναι διαθέσιμες από τα Geo Routes στη Μαγνησία θα εστιάζεται στο Κεντρικό Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα την Μακρυνίτσα, καθώς και τον άξονα Αγ.Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές.

Με τη συμμετοχή μίας επίλεκτης ομάδας από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), άνοιξε η αυλαία για την ένταξη του Κεντρικού Πηλίου στις πολιτιστικές διαδρομές των Geo Routes για την Ελλάδα, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το Βουνό των Κενταύρων, ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων (ιδιαίτερα για χειμερινές αποδράσεις) έχει να επιδείξει εκτός του ιδιαίτερου φυσικού του κάλλους, τη γαστρονομία  και την ευκολία πρόσβασης, μία εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, από μύθους, θρύλους, παραδόσεις και μία επί χιλιετηρίδες μακρόχρονη ιστορία στη Μαγνησία, ήδη από τη Νεολιθική εποχή, ώστε να τον καθιστούν τόπο ξεχωριστού ενδιαφέροντος καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρώτη, εκ των τριών πολιτιστικών διαδρομών διάρκειας 3 ημερών που θα είναι διαθέσιμες από τα Geo Routes στη Μαγνησία θα εστιάζεται στο Κεντρικό Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα τη Μακρυνίτσα, καθώς και τον άξονα Αγ. Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές. Βαρύνουσας σημασίας θα αποτελούν και οι επισκέψεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα μουσείο-κόσμημα για την πόλη του Βόλου, όπως και στο μουσείο του ΠΙΟΠ, που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, το οποίο όχι απλά αποτελεί σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύει την εξαιρετική εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης στις αρχές του 20ού αιώνα.

Βασικοί συνεργαζόμενοι φορείς του νέου οδοιπορικού των Geo Routes στο “Βουνό των Κενταύρων” θα είναι οι: ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Δ/νση Αρχαίων-Μουσείων-Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κένταυρος Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Εσπερίδες Βυζίτσας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Βόλου κ.ά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024