Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο κυπριακό Υπουργείο Συγκοινωνιών & Έργων προωθεί θεσμική οργανωτική αναδιάρθρωση του Τμ. Πολιτικής Αεροπορίας
Αερομεταφορές

Το κυπριακό Υπουργείο Συγκοινωνιών & Έργων προωθεί θεσμική οργανωτική αναδιάρθρωση του Τμ. Πολιτικής Αεροπορίας

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων τονίζει τη λύπη του για το αεροπορικό δυστύχημα της 'Ήλιος' πριν 9 χρόνια και επιβεβαιώνει ότι ανελλιπώς εργάζεται, ώστε να υπάρχει πλήρης διασφάλιση στις πτήσεις.

Σε ανακοίνωση προέβη το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου με την ευκαιρία συμπλήρωσης εννέα χρόνων από την τραγική επέτειο της αεροπορικής τραγωδίας της Ήλιος, κατά την οποία 121 Κύπριοι έχασαν τη ζωή τους στο Γραμματικό, γράφοντας την πιο “μαύρη” μέρα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας της Κύπρου. “Τα λόγια δεν μπορούν να μαλακώσουν τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, στους οποίους το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το συνεχιζόμενο δράμα τους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με ευκαιρία της τραγικής αυτής επετείου, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων τονίζει για μια ακόμα φορά την προσήλωσή του στη διασφάλιση και αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον. Αναμφίβολα, ο τομέας των αερομεταφορών χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, αλλά οι προσπάθειες του Υπουργείου για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, που είχαν στο παρελθόν εντοπιστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων, είναι συνεχής και συστηματική.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων προωθεί αποφασιστικά, με τη βοήθεια των καθ’ύλην αρμόδιων ευρωπαϊκών οργανισμών, τη θεσμική και οργανωτική αναδιάρθρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την ενίσχυσή του με την αναγκαία τεχνογνωσία, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με περισσότερη επάρκεια, ευελιξία και αποτελεσματικότητα στο έργο που έχει να επιτελέσει, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων διαβεβαιώνει ότι, σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θα παραμείνει αφοσιωμένο στους πιο πάνω στόχους και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και ριζικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε το αεροσκάφος να συνεχίσει να παραμένει το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο στον κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023