Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο Μιλάνο αναφέρει ότι το 50% των επιβατών στις πτήσεις της Κίνας έχουν Covid
Εξάπλωση κορονοϊού από την Κίνα

Το Μιλάνο αναφέρει ότι το 50% των επιβατών στις πτήσεις της Κίνας έχουν Covid

Η Ιταλία σχεδιάζει να ξεκινήσει τεστ ιού σε όλες τις αφίξεις στην Κίνα αφού πολλοί επιβάτες βρέθηκαν θετικοί. Οι χώρες της Ευρώπης παρακολουθούν τη κατάσταση χωρίς άμεση επιβολή μέτρων.

Την στιγμή που η Κίνα σταματά τα τεστ για τον κορονοϊό στους εισερχόμενους τουρίστες της, οι αρχές στην Ιταλία αναφέρουν ότι οι μισοί επιβάτες από την Κίνα προς το Μιλάνο βγήκαν θετικοί στο τεστ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει ότι οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να κάνουν τεστ όλες τις αφίξεις από την Κίνα για Covid, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πτήσεις προς το Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Επίσης, τα τεστ στο Μιλάνο θα γίνονται για να δουν αν υπάρχουν νέες παραλλαγές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Εάν εντοπιστεί νέο στέλεχος, οι αξιωματούχοι ενδέχεται να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια από τη Κίνα.

Από τότε που η κυβέρνηση της Κίνας εγκατέλειψε τις αυστηρές πολιτικές της για μηδενικό Covid, φαίνεται ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα. Η αβεβαιότητα σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης έχει ωθήσει χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να εξετάσουν νέους περιορισμούς στην είσοδο των τουριστών.

Οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί δεν εμφάνιζαν συμπτώματα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας κ. Orazio Schillaci. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των υπαλλήλων υγείας σχετικά με νέες παραλλαγές του Covid που προέρχονται από την Κίνα.

Θυμίζουμε ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σκληρά από τον Covid στις αρχές του 2020. Ενώ το υψηλό ποσοστό επιβατών με τον ιό έχει θέσει τις αρχές σε επιφυλακή, ένας παράγοντας που ευνοεί την Ιταλία είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων της.

Πάνω από το 80% των ανθρώπων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και πολλοί έχουν επίσης λάβει αναμνηστικά εμβόλια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα διασφαλίσει ότι θα έχει την απαραίτητη επιτήρηση για τον Covid, αλλά δεν έχει σχέδια να εισαγάγει υποχρεωτικά τεστ στις αφίξεις από την Κίνα.

Στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές «παρακολουθούν στενά» την κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας κ. Sebastian Guelde.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχει αναπτυχθεί μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη στην Κίνα που θα οδηγούσε σε παραλλαγή του ιού, η οποία θα οδηγούσε σε αντίστοιχους ταξιδιωτικούς περιορισμούς», πρόσθεσε.

Στη Γαλλία, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις και δήλωσε ότι είναι «έτοιμο να εξετάσει όλα τα χρήσιμα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως συνέπεια, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους της Γαλλίας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024