Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίTo πρώτο θεματικό πάρκο/μουσείο ελληνικής μυθολογίας στην Ελλάδα είναι στη Θεσσαλονίκη
Θεματικά πάρκα

To πρώτο θεματικό πάρκο/μουσείο ελληνικής μυθολογίας στην Ελλάδα είναι στη Θεσσαλονίκη

Η υπουργός Τουρισμού εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη το θεματικό πάρκο 'Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι', που αποτελεί μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, όπως και για τους ξένους επισκέπτες της πόλης.

To πρώτο και μοναδικό θεματικό πάρκο και μουσείο ελληνικής μυθολογίας στην Ελλάδα που σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει τους 12 Άθλους του Ηρακλή, εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός συνεχάρη την εκπαιδευτική και δημιουργική ομάδα και όλους τους συντελεστές που δημιούργησαν αυτό το πρότυπο θεματικό πάρκο στην Θεσσαλονίκη και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Επεσήμανε ότι το θεματικό πάρκο “Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι” αποτελεί μία πραγματικά ξεχωριστή βιωματική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, όπως και για τους ξένους επισκέπτες της πόλης που μέσα από την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση, μυούνται στον κόσμο των μύθων, των ηρώων και των θρύλων, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας.

“Εύχομαι να είναι αυτή η αρχή ώστε να ακολουθήσουν και άλλα πετυχημένα θεματικά πάρκα σε όλη τη χώρα, με την προοπτική να  αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα, ώστε να  αποτελούν σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για  το ξένο ταξιδιωτικό κοινό που επιλέγει την πανέμορφη πατρίδα μας για τις διακοπές του”, ανέφερε η κα Κουντουρά.

Επίσης, τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στέκονται αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει, προωθεί και εμπλουτίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία θεματικών πάρκων συμβάλλει στη διεθνή αναγνωσιμότητα της Ελλάδας ως κορυφαίου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας τόνισε πως στη στρατηγική του εθνικού εκθεσιακού φορέα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη θεματικών πάρκων, τα οποία εκτός από την ψυχαγωγική τους διάσταση, έχουν και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των ηλικιών.

Στη συνέχεια η κα Κουντουρά περιηγήθηκε στους χώρους του θεματικού πάρκου και συνομίλησε με τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-ΗELEXPO, κ. Τάσο Τζήκα, τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα, τον βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Μάρδα, τη διοίκηση και τη δημιουργική ομάδα του Πάρκου.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024