Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίTrip.com: Οι 7 κινεζικές πόλεις που κερδίζουν τις καρδιές των τουριστών με 120 εκατ. ταξίδια
Ταξίδια των Κινέζων

Trip.com: Οι 7 κινεζικές πόλεις που κερδίζουν τις καρδιές των τουριστών με 120 εκατ. ταξίδια

Τα εσωτερικά ταξίδια στη Κίνα κατά τη διάρκεια των 5 ημερών διακοπών για την Πρωτομαγιά ξεπερνούν τα 120 εκατ. ταξίδια κυρίως στις 7 βασικές τουριστικές πολεις.

Η Κίνα γνωρίζει μια έκρηξη ταξιδιών κατά τη διάρκεια των φετινών πενθήμερων αργιών της Πρωτομαγιάς, η πρώτη μεγάλη αργία από τότε που η χώρα βελτιστοποίησε τα μέτρα αντιμετώπισης της COVID-19, σύμφωνα με άρθρο του Silkroadgreece.com

Οι κρατήσεις ταξιδιών εσωτερικού για τις διακοπές, που ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου φέτος, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 700% από πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου Trip.com Group.

Παρακάτω είναι επτά κινεζικές πόλεις που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές ταξιδιού για διακοπές για τους τουρίστες. Εκτός από τις πόλεις πρώτης βαθμίδας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, μικρότερες όπως η Zibo της επαρχίας Shandong κερδίζουν προβολή λόγω των διαφόρων αξιοθέατων τους.

Πεκίνο

Ως ιστορική και πολιτιστική πόλη, η κινεζική πρωτεύουσα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Φέτος, το Πεκίνο προτείνει 16 τουριστικές διαδρομές που αναδεικνύουν τα αρχαία λείψανα της πόλης, τους βασιλικούς κήπους, τα πάρκα, τα μουσεία και τους χώρους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το Σινικό Τείχος, το Μουσείο του Παλατιού, το Θερινό Παλάτι, ο Ναός του Ουρανού και το Εθνικό Στάδιο, γνωστό και ως Φωλιά Πουλιών, είναι μέσα σε αυτές τις διαδρομές. Σχεδόν 300 θεατρικά έργα και 1.170 παραστάσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών και χορευτικών δραμάτων, προσφέροντας μια πολιτιστική γιορτή για το κοινό που θα απολαύσει στο πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Σαγκάη

Με το Bund, το Oriental Pearl Tower και το Shanghai Disney Resort, η Σαγκάη συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς από πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες ταξιδιώνμε τους τουρίστες να προτιμούν μια βόλτα στην πόλη, απολαμβάνοντας τα ιστορικά κτίρια και τη θέα στους δρόμους κυρίως την οδό Wukang και την οδό Anfu. Στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Yangtze, η Σαγκάη γνώρισε επίσης μια αύξηση στις περιφερειακές εκδρομές που ξεκινούν από την πόλη. Τα εισιτήρια τρένων από τη Σαγκάη για κοντινές τουριστικές πόλεις όπως το Suzhou, που φημίζεται για τους παραδοσιακούς κήπους του και το Hangzhou, όπου βρίσκεται η Δυτική Λίμνη, έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Χian

Το Xi’an, μια πόλη με πάνω από 3.100 χρόνια ιστορίας, φιλοξενεί τους Πολεμιστές Terracotta, το παλάτι Weiyang και το αρχαίο τείχος της πόλης της δυναστείας Ming (1368-1644). Αφού επισκεφθούν τα πολιτιστικά ερείπια κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι τουρίστες μπορούν να ντυθούν με παραδοσιακές κινέζικες στολές για να βυθιστούν στην ιστορική πόλη το βράδυ, να κάνουν βόλτες στα αρχαία κτίρια, να δοκιμάσουν τοπικά σνακ και να παρακολουθήσουν ακροβατικά και χορευτικά λιονταριών στο δρόμο μιμούμενοι τις αρχαίες σκηνές του δρόμου της δυναστείας των Τανγκ (618-907).

Guangzhou

Η νότια πόλη Guangzhou προσελκύει τουρίστες με τον Πύργο Guangzhou που είναι ορόσημο, τα παλιά και διάσημα καντονέζικα εστιατόρια, τις νυχτερινές αγορές στο δρόμο και τις νυχτερινές κρουαζιέρες κατά μήκος του ποταμού Zhujiang. Το τουριστικό θέρετρο Guangzhou Chimelong είναι ένας προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Όχι μόνο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν περίπου 20.000 πολύτιμα άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γιγάντων τριδύμων πάντα, στο πάρκο σαφάρι, αλλά μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ένα διεθνές τσίρκο στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από περισσότερες από 20 χώρες. Στο θέρετρο κατά τη διάρκεια των διακοπών διοργανώνεται επίσης έκθεση με κινέζικες παραδοσιακές φορεσιές και νυχτερινό πάρτι με ηλεκτρική μουσική.

Chongqing

Γνωστή ως «ορεινή πόλη», η Chongqing στη νοτιοδυτική Κίνα προσελκύει κόσμο με το όμορφο τοπίο της, όπως ανώμαλους δρόμους και αρχιτεκτονική χτισμένη σε λόφους και κατά μήκος του ποταμού Yangtze. Μεταξύ των διάσημων προορισμών είναι δύο τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: η γραφική περιοχή Wulong Karst και το Dazu Rock Carvings. Το πρώτο είναι διάσημο για τις γιγάντιες καταβόθρες, τις φυσικές γέφυρες και τις σπηλιές του, ενώ το δεύτερο διαθέτει μια εξαιρετική σειρά από βραχογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα. Στην ίδια την πόλη, την αρχαία πόλη Ciqikou, που χρονολογείται πριν από περίπου 1.000 χρόνια από τη Δυναστεία των Σονγκ, η έκθεση του ναού και οι νυχτερινές περιηγήσεις επιτρέπουν στους τουρίστες να απολαύσουν τον πολιτισμό στην «πόλη του βουνού».

Sanya

Με το παρατσούκλι «Oriental Hawaii», η Sanya, στη νησιωτική επαρχία Hainan, βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα των καυτών προορισμών για τους τουρίστες στην Κίνα. Στο παρελθόν, η τοποθεσία βασιζόταν κυρίως στη θέα στη θάλασσα για να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά σήμερα προσφέρει μια ποικιλία τουριστικών προγραμμάτων, καθώς η Sanya προσπαθεί όλο και περισσότερο να βελτιώσει τον τουριστικό της τομέα. Οι τουρίστες μπορούν να οδηγήσουν ένα μηχανοκίνητο σκάφος στο γαλάζιο της θάλασσας, να πιουν καφέ ενώ διαβάζουν σε ένα παραθαλάσσιο βιβλιοπωλείο, να απολαύσουν ένα δείπνο υπό το φως των κεριών και απλά να χαλαρώσουν με λίγο τσάι που παρασκευάζεται μόνος του στην παραλία κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Zibo

Το Zibo, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, έχει γίνει μια νέα επιλογή για τους ταξιδιώτες λόγω των εμβληματικών του μπάρμπεκιου. Η πόλη απέκτησε εθνική φήμη νωρίτερα αυτό το έτος, αφού οι επιρροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διασκέδασαν το μοναδικό τοπικό μπάρμπεκιου τυλιγμένο σε τηγανίτες με ασκαλώνια. Αρχικά δημοφιλές μεταξύ των φοιτητών λόγω της μοναδικής του γεύσης, του στυλ DIY και της οικονομικής του τιμής, το πιάτο έχει προσελκύσει πλέον σμήνη τουριστών στην πόλη. Αν και δεν φείδονταν προσπαθειών για να περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών των ξενοδοχείων και να εφαρμόσουν φιλικές προς τους τουρίστες πολιτικές για να καλύψουν τη ζέση των διακοπών, οι αρχές της πόλης εξέδωσαν επιστολή σημειώνοντας ότι η εισροή τουριστών έχει ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητα και ζήτησε από τους τουρίστες να ταξιδέψουν εκτός αιχμής ή να εξετάσουν το ενδεχόμενο άλλες πόλεις στη περιοχή.

Εκτός από τις πόλεις που αναφέρονται παραπάνω, οι τουρίστες συρρέουν επίσης στο Chengdu για να παρακολουθήσουν γιγάντια πάντα, στο Xiamen για να ακούσουν τη θαλάσσια αύρα που απλώνεται στην παραλία στο νησί Gulangyu και στην Changsha για να δοκιμάσουν τα νόστιμα σνακ στη νυχτερινή έκθεση.

Μερικοί χρήστες του Διαδικτύου είπαν ότι θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε οποιονδήποτε προορισμό για τον οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν αεροπορικό εισιτήριο ή εισιτήριο τρένου.

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Κίνα έφτασαν το υψηλό ρεκόρ των 19,66 εκατομμυρίων ταξιδιών επιβατών το Σάββατο, την πρώτη ημέρα των διακοπών. Περίπου 120 εκατομμύρια εσωτερικά ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κινεζικούς επιβάτες σιδηροδρόμων από τις 27 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, σημειώνοντας αύξηση 20% από το επίπεδο του 2019. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κρατήσεων πτήσεων για τις διακοπές έχει ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, σε γενικές γραμμές ισοδύναμο με το επίπεδο που καταγράφηκε κατά την ίδια αργία το 2019.

Το ξεφάντωμα των διακοπών στην Κίνα δείχνει ότι ο τουριστικός τομέας ανακάμπτει σε πλήρη κλίση στη μετα-επιδημική εποχή και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανακτά τη ζωτικότητά της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024