Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI Russia: 'Θα στείλουμε στην Ελλάδα 4πλάσιο αριθμό τουριστών από ό,τι πριν την πανδημία'
TOs

TUI Russia: 'Θα στείλουμε στην Ελλάδα 4πλάσιο αριθμό τουριστών από ό,τι πριν την πανδημία'

Η TUI σκοπεύει να στείλει περίπου 110.000 άτομα στα ελληνικά θέρετρα το 2022, καθιστώντας ένα από τα πιο ενεργά στην κατεύθυνση. Ο T.Ο. σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Rostov-on-Don με πτήσεις πολλών αερομεταφορέων.

Η TUI Ρωσίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει ένας από τους ηγέτες στην ελληνική αγορά. Αυτό δηλώθηκε στους συνεργάτες τους στη λιανική αγορά, κατά τη διάρκεια δείπνου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, σε συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel, με την οποία ο Τ.Ο. υπέγραψε απευθείας συμφωνία.

Όπως είπε ο Vadim Matskevich, επικεφαλής της TUI για την ελληνική αγορά, ο Τ.Ο. έχει διευρύνει τα τουριστικά του προϊόντα στην Ελλάδα – από διαμερίσματα έως ξενοδοχεία 5*.

Ακόμη, έχουν συναφθεί απευθείας συμφωνίες με όλες τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων (Grecotel, Aldemar, Iberostar, Sani) καιξενοδοχεία όπως τα Serita Beach Hotel 5* και Roda Beach Resort & Spa 5*. Ο Τ.Ο. έχει αποκλειστική συνεργασία με ξενοδοχεία που προηγουμένως διαχειριζόταν ο Όμιλος Μουζενίδη. Ανάμεσά τους τα Aristoteles Holiday Resort & SPA 4* και Bellagio Hotel.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Μουζενίδη κατείχε μερίδιο 40% στην ελληνική αγορά, στέλνοντας περίπου 200.000 οργανωμένους τουρίστες στην Ελλάδα ετησίως.

Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική οι κατά προτεραιότητα ελληνικοί προορισμοί
Το πρόγραμμα πτήσεων του ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Tour Operator σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Rostov-on-Don με πτήσεις πολλών αερομεταφορέων. Η έναρξη των προγραμμάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

“Σκοπεύουμε να καταλάβουμε ένα μέρος της κενής θέσης, για να αυξήσουμε σημαντικά το μερίδιο αγοράς μας. Σχεδιάζουμε να στείλουμε περίπου 110.000 τουρίστες στα ελληνικά θέρετρα – Κρήτη, Χαλκιδική και Κέρκυρα το 2022. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, το 35% θα είναι στην Κρήτη και τη Χαλκιδική και το 30% στην Κέρκυρα. Το 2019, ο αριθμός των τουριστών που στάλθηκαν από εμάς ήταν στο επίπεδο των 25.000 ατόμων. Στο παρελθόν δεν είχαμε επικεντρωθεί τόσο στην Ελλάδα, ενώ τώρα ασχολούμαστε ενεργά με το ελληνικό πρόγραμμα και επενδύουμε σε αυτό. Και πιστεύουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ελλάδα. Συνάπτουμε απευθείας συμβόλαια με κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνουμε τα προγράμματα πτήσεων, ανοίγουμε γραφείο υποδοχής στη Χαλκιδική”, είπε ο Vadim Matskevich.

Το μεταφορικό κόστος στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 δε θα είναι υπερεκτιμημένο
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της TUI για την ελληνική αγορά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ακόμη πτήση τσάρτερ προς την Ελλάδα (αλλά ευελπιστεί), οι τιμές για τις εκδρομές έχουν ήδη υπολογιστεί, ανεξαρτήτως μετακίνησης. Πέρυσι, οι μεταφορές ήταν περιορισμένες και οι αεροπορικές εταιρείες διόγκωσαν τις τιμές. Φέτος, δεν αναμένεται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση.

Ήδη υπάρχουν περισσότερες πτήσεις προς την Ελλάδα, αίρονται οι περιορισμοί στις πτήσεις προς Κύπρο και έχουν ανοίξει πτήσεις τσάρτερ με την Αίγυπτο. Ο ανταγωνισμός θα διατηρήσει τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα. Τώρα ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα για δύο άτομα με αναχώρηση τον Ιούνιο μπορεί να αγοραστεί για 95.000 ρούβλια.

“Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι τιμές τείνουν να προσαρμόζονται με βάση τη ζήτηση. Αλλά δε θα υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση. Όσον αφορά στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ρώσων, φέτος η ζήτηση για το μεσαίο τμήμα τιμών θα επιστρέψει – πέρυσι ουσιαστικά εξαφανίστηκε. Το υψηλό μεταφορικό κόστος δεν επέτρεψε στους τουρίστες που ταξιδεύουν οικονομικά να πετάξουν στην Ελλάδα”, είπε ο Vadim Matskevich.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος η Ελλάδα έχει και πάλι την ευκαιρία, όπως και σε περιόδους προ COVID-19, να καταλάβει ηγετική θέση στις καλοκαιρινές προτιμήσεις των Ρώσων. “Πέρυσι, οι Tour Operators δεν ήταν έτοιμοι για τη σεζόν, δεν υπήρχαν ξεκάθαρα σχέδια, δεν υπήρχαν ουσιαστικά συμβόλαια με τα ξενοδοχεία. Φέτος θα είναι πολύ καλύτερα. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για την Ελλάδα και πιστεύουμε στην επιτυχία”, κατέληξε ο Vadim Matskevich.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024