Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΒελιγράδι: Ο Σέρβος πρόεδρος καλωσορίζει τους Κινέζους τουρίστες στην έκθεση τουρισμού
Διεθνείς Σχέσεις

Βελιγράδι: Ο Σέρβος πρόεδρος καλωσορίζει τους Κινέζους τουρίστες στην έκθεση τουρισμού

«Από το 2012 έως το 2019, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στη Σερβία αυξήθηκε 30 φορές», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic καλωσόρισε τους Κινέζους τουρίστες την Τετάρτη στα εγκαίνια της 44ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού του Βελιγραδίου, όπου η Κίνα είναι για πρώτη φορά τιμώμενη περιοχή, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr.

«Θέλω να προσκαλέσω Κινέζους πολίτες στη χώρα μας… Μπορώ να τους εγγυηθώ ότι πουθενά σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν θα γίνουν δεκτοί τόσο εγκάρδια, με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτή καρδιά, όπως θα τους καλωσορίσουν στη Σερβία», είπε ο Vucic.

Από το 2012 έως το 2019, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στη Σερβία αυξήθηκε 30 φορές, είπε ο Vucic, προσθέτοντας ότι οι απευθείας πτήσεις θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους Κινέζους τουρίστες στη Σερβία και το αντίστροφο.

Η Σερβία έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της τουριστικής βιομηχανίας της τα τελευταία χρόνια, τόνισε. Τα έσοδα από τον τουρισμό της χώρας αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές σε σχέση με το 2012, ενώ ο αριθμός των αφίξεων τουριστών διπλασιάστηκε.

Εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες παρευρέθηκαν στην έκθεση, η οποία έχει προσελκύσει 350 εκθέτες. Πάνω από 100 τοπικοί δήμοι θα παρουσιάσουν επίσης τα προγράμματα και τους τουριστικούς προορισμούς τους.

«Η Κίνα και η Σερβία έχουν δύο μοναδικά πλεονεκτήματα για την τουριστική συνεργασία: την αμοιβαία απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και τις απευθείας πτήσεις», δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης Chen Bo.

Αυτή η συνεργασία έχει ευρεία προοπτική, καθώς θα προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο Chen.

«Ανυπομονώ να δω περισσότερους Κινέζους τουρίστες στη Σερβία και σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και θα ήθελα να καλωσορίσω φίλους από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Κίνα», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του στην τελετή έναρξης, ο Σέρβος μουσικός Jovan Trkulja έπαιξε μίξη του “Love Song of Kangding”, ενός παραδοσιακού κινέζικου λαϊκού τραγουδιού, με σερβικά στοιχεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024