Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΒενετία: Νέος περιορισμός στον αριθμό τουριστών, αλλά και των ξεναγών
Προορισμός

Βενετία: Νέος περιορισμός στον αριθμό τουριστών, αλλά και των ξεναγών

venice

Ο Δήμος Βενετίας επιβάλλει νέους περιορισμούς σε τουρίστες και ξεναγούς, προκαλώντας αντιδράσεις και οικονομικές δυσκολίες στην τουριστική βιομηχανία.

Ο Δήμος της Βενετίας αποφάσισε να επιβάλει νέους περιορισμούς στον αριθμό των τουριστών και των ξεναγών στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στα νησιά Burano, Murano και Torcello. Η απόφαση αυτή, η οποία περιορίζει τις ομάδες έως 25 άτομα, ελήφθη εν μέσω της υψηλής τουριστικής περιόδου, προκαλώντας σημαντική ταλαιπωρία σε επιχειρήσεις όπως ταξιδιωτικά γραφεία και Tour Operators. Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών & Τουριστικών Επιχειρηματικών Συλλόγων Fiavet-Confcommercio (Feferazione Italiana Associazioni Imprese Viaggi e Turismo), Giuseppe Ciminnisi, είναι “βαθιά απογοητευμένος με την απόφαση” και πιστεύει ακράδαντα ότι η αποτυχία της διοίκησης στη Βενετία να συμβουλευτεί επαρκώς τις εμπορικές ενώσεις πριν από την εφαρμογή του μέτρου αποτελεί σημαντική παράλειψη.

Giuseppe Ciminnisi

Ο πρόεδρος της Fiavet-Confcommercio, Giuseppe Ciminnisi,

Ο Ciminnisi επισημαίνει ότι αυτός ο περιορισμός θα αυξήσει το κόστος, απαιτώντας δύο οδηγούς για μεγαλύτερες ομάδες και θα περιορίσει επίσης τους χρόνους ταξιδιού των τουριστών, επηρεάζοντας την εμπειρία τους από τα μέρη που επισκέπτονται. Επιπλέον, η Fiavet-Confcommercio ανησυχεί ότι το ψήφισμα μπορεί να αυξήσει την παράτυπη εργασία, καθώς η εύρεση εξουσιοδοτημένων οδηγών γίνεται πιο δύσκολη.

Ξαφνική εφαρμογή εν μέσω της τουριστικής περιόδου

Η εφαρμογή των προκαθορισμένων προγραμμάτων στη Βενετία θα αποτελούσε σημαντική πρόκληση, εάν ένας μόνο οδηγός έπρεπε να φιλοξενήσει δύο ομάδες 25 ατόμων στο ίδιο λεωφορείο, οδηγώντας σε παρατεταμένους χρόνους αναμονής. Αυτό θα δημιουργούσε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες για τον αερομεταφορέα, ο οποίος θα έπρεπε να αποζημιώσει την αχρησιμοποίητη εκδρομή. Ο πρόεδρος της Fiavet διευκρινίζει ότι δεν αντιτίθενται στον ίδιο τον κανονισμό της πόλης, ωστόσο, η ξαφνική εφαρμογή του κατά την υψηλή τουριστική περίοδο αναστατώνει τα σχέδια πολλών οργανωμένων τουριστικών επιχειρήσεων. “Δεν είμαστε ενάντια στον ίδιο τον κανονισμό. Αν είχε ανακοινωθεί για το επόμενο έτος θα είχαμε χρόνο να προσαρμοστούμε. Παρ’όλα αυτά, η εφαρμογή του στην υψηλή περίοδο ανατρέπει τα σχέδια πολλών οργανωμένων τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη ο διάλογος και η ανταλλαγή για παρόμοια ψηφίσματα”.

“Δεν πρόκειται μόνο για τον Δήμο της Βενετίας” καταλήγει ο Ciminnisi “αλλά για μια προσέγγιση που μας θεωρεί αμελητέα οικονομική συνιστώσα, παρά το γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει το 13% του ιταλικού ΑΕΠ, με ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο σε πόλεις όπως η Βενετία “.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024