Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοί«Βουλιάζουν» οι χειμερινοί προορισμοί – Τι συμβαίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πληρότητα ξενοδοχείων

«Βουλιάζουν» οι χειμερινοί προορισμοί – Τι συμβαίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αράχωβα

Η πληρότητα των ξενοδοχείων υπερβαίνει το 80% στους δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς, ενώ υπάρχει έντονη κινητικότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη ελπίδα φέρνουν η πληρότητα για τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, τόσο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όσο και μέχρι το τριήμερο των Φώτων, όπου όλα δείχνουν μια συνολική ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς.

Μάλιστα μέχρι στιγμής, τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αγγίζουν το 80% της πληρότητάς τους, γεγονός που ικανοποιεί φορείς και επαγγελματίες, μιας και δείχνει ότι ο δρόμος της επιστροφής στα προ-πανδημίας επίπεδα δεν είναι και τόσο μακρύς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εντατικές προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων να αναδείξει την πρωτεύουσα ως έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό, έχει αποδώσει καρπούς, καθώς παρατηρείται σημαντική κινητικότητα και στα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ένας παράγοντας που ίσως παίξει τον ρόλο του, είναι και το γεγονός ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχους για τους λάτρεις του χιονιού με αποτέλεσμα πολλά χιονοδρομικά κέντρα να βρίσκονται ακόμη στο «αέρα» εάν θα λειτουργήσουν ή όχι.

Βέβαια υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που επιλέγουν το εξωτερικό για αυτές της ημέρες, με πόλεις όπως το Παρίσι, η Ρώμη, το Λονδίνο, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, το Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι να είναι στις top επιλογές.

Οι πιο δημοφιλείς εγχώριοι προορισμοί

Αναφορά και το εσωτερικό, οι περιοχές εκείνες που έχουν την υψηλότερη ζήτηση είναι Αράχοβα, Πήλιο, Ζαγοροχώρια, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Τρίκαλα, Λίμνη Πλαστήρα, Μέτσοβο, με πληρότητα που αγγίζει ακόμα και το 100%.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024