Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΒρετανοί δημοσιογράφοι στα ‘βήματα του Αριστοτέλη’
Προώθηση προορισμού

Βρετανοί δημοσιογράφοι στα ‘βήματα του Αριστοτέλη’

Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου επισκέφθηκαν την Ολυμπιάδα, ακολουθώντας 'τα βήματα του Αριστοτέλη'. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Βρετανίας και αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δημοσιογραφικών επισκέψεων.

Τρεις ημέρες, γεμάτες μεσογειακό χρώμα, αιγαιοπελαγίτικο άρωμα και τοπικές γεύσεις ήταν αρκετές, ώστε πέντε Βρετανοί εκπρόσωποι έντυπων εκδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου να ζήσουν (και εν τέλει να αποκτήσουν) την εμπειρία της ολοκληρωμένης αριστοτελικής περιήγησης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 14 μέχρι και τις 17 Απριλίου και περιλάμβανε βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο:

  • Περπάτημα σε παραδοσιακούς οικισμούς
  • Εξερεύνηση της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων
  • Περιήγηση στα αριστοτελικά μονοπάτια και στους εκπληκτικούς καταρράκτες των διαδρομών του βουνού
  • Επίσκεψη στις τοπικές μελισσοκαλλιέργειες
  • Ψάρεμα στο Στρυμωνικό και στον Ακάνθιο κόλπο
  • Συμμετοχή στη διαδικασία συλλογής μυδιών
  • Γευστικές δοκιμές πιάτων με αρχαιοελληνική έμπνευση.

Στην ουσία οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν επιλεγμένες διαδρομές από το πρόγραμμα με τίτλο “Ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη”, το οποίο έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλο τουριστικό βρετανικό γραφείο, που ειδικεύεται στον τουρισμό περιπατητικών περιηγήσεων, ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμη.

Οι εμπειρίες τους αναμένεται να αποτυπωθούν άμεσα στα πολύ σημαντικά έντυπα που εκπροσωπούν και να συμβάλουν στην προώθηση του λειτουργούντος προγράμματος στη Βρετανία αλλά και στην επιπλέον πρόκληση ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Βρετανίας και αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δημοσιογραφικών επισκέψεων, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Μάιος – Ιούνιος και Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024