Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςWTM 2021: Χρυσό βραβείο Wanderlust για τα ελληνικά νησιά
Εκθέσεις

WTM 2021: Χρυσό βραβείο Wanderlust για τα ελληνικά νησιά

Η νησιωτική μας χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του 'Πιο επιθυμητού προορισμού' με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και τη Σικελία αντίστοιχα.

Μία ακόμη σημαντική διάκριση κατέκτησε ο ελληνικός τουρισμός στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο και 44 συνεκθέτες. Τα ελληνικά νησιά έλαβαν το χρυσό βραβείο, ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, στα βραβεία του καταξιωμένου βρετανικού τουριστικού περιοδικού “Wanderlust“. Η νησιωτική μας χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του “Πιο επιθυμητού προορισμού” με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και τη Σικελία αντίστοιχα.

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, που βρίσκεται στο Λονδίνο με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιώντας πλήθος επαφών για την περαιτέρω ενίσχυση της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς σε αριθμό επισκεπτών προς την χώρα μας.

Ιδιαιτέρως θετική ήταν η συνάντηση του κ. Φραγκάκη με την Βρετανίδα ομόλογο του, CEO VisitBritain, Sally Balcombe, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΤ γιατί “η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ‘άνοιξε’ και επανήλθε τόσο γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία”.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Τα βραβεία του περιοδικού Wanderlust είναι από τα σημαντικότερα στην τουριστική βιομηχανία. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά και είναι τιμή μου που το λαμβάνω εκ μέρους του ΕΟΤ.  Και θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν Ελλάδα! Είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικά σε όλους εκείνους, που με σκληρή δουλειά, κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του”.  

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης:

  • Παρατέθηκε δείπνο της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με Tour Operators που ειδικεύονται σε πακέτα διακοπών στην Ελλάδα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
  • Διοργανώθηκε, στο ελληνικό περίπτερο, από την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το Capsule T του ΞΕΕ και παρουσία του πρόεδρου κ. Αλέξανδρου Βασιλικού, networking event. Στόχος της εκδήλωσης, η παρουσίαση  των start ups ελληνικών τουριστικών εταιρειών, σε επιλεγμένους bloggers, για τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας και ενημέρωσης του κοινού.
  • Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των τουριστικών προϊόντων και δυνατοτήτων που προσφέρουν οι περιφέρειες της Ελλάδας προς τους βρετανικούς ΤΟs, για τη δημιουργία νέων πακέτων διακοπών προς το βρετανικό κοινό. Οι παρουσιάσεις έγιναν σε συνεργασία με το travel trade περιοδικό “TTG”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024