Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞεκίνησε η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Κρήτης
Αεροπορικές Συνδέσεις

Ξεκίνησε η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Κρήτης

Μεσσηνία

Η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Κρήτης ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, καλύπτοντας πάγιο αίτημα των επαγγελματικών φορέων της Μεσσηνίας. Παρά τις περιορισμένες πτήσεις, ενισχύει την προβολή της περιοχής, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει την ανάγκη για σοβαρή στρατηγική και βελτίωση υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη.

Καλωσορίζουμε την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Κρήτης, με τις πρώτες αφίξεις το Σάββατο 1η Ιουνίου, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των ξενοδόχων αλλά και του συνόλου των επαγγελματικών φορέων της Μεσσηνίας, τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιείται μόλις 2 φορές την εβδομάδα και σε μη συμβατές ώρες, θα δοθεί, η ευκαιρία στους επισκέπτες της Κρήτης να γνωρίσουν τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή με το πλούσιο ιστορικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό υπόβαθρο και τα μοναδικά φυσικά της κάλλη.

Είναι σαφές, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι κάθε νέα διασύνδεση με μεγάλες αγορές και δημοφιλείς προορισμούς δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα ανάδειξης των νέων προορισμών, πέρα από τις απευθείας πτήσεις με το εξωτερικό, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη της περιοχής και του τουριστικού προϊόντος. Ειδικά για τη Μεσσηνία, σε μια εποχή που ενώ δείχνει, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ότι κινείται ανοδικά, δεν γνωρίζουμε τον τελικό απολογισμό, πολύ περισσότερο επειδή η όποια άνοδος είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να αντισταθμίσει τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων, που καταγράφηκε μείωση 20% σε σχέση με το 2019.
Τα στοιχεία βέβαια είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, που έως τα τέλη Ιουνίου έχει καταγράψει αύξηση στις αεροπορικές κρατήσεις κατά 26,2% συγκριτικά με την περσινή ίδια περίοδο, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε ακόμη την κίνηση Ιουλίου και Αυγούστου που, συνήθως, καλύπτεται από τον εσωτερικό τουρισμό. Παρατηρούμε, μάλιστα, ότι τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι αναμενόμενες αφίξεις από Γερμανία και Γαλλία. Επίσης, πτώσεις καταγράφονται από Δανία (69,7%), Αυστρία και Ισραήλ, ενώ άνοδο σημειώνουν η Ολλανδία και η Ελβετία, αλλά με λιγότερο αριθμό αφικνούμενων από τις κύριες αγορές της Γερμανίας και Γαλλίας.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εφησυχασμών. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ως προς την ανάγκη να πάψουμε να λειτουργούμε στον “αυτόματο πιλότο”. Οφείλουμε να χαράξουμε μια σοβαρή στρατηγική προσέγγισης των αγορών, πράγμα που πρέπει να αποτελεί μέριμνα των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και, κυρίως, της Περιφέρειας. Και επειδή ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος εξαρτάται και από τις διαθέσιμες υποδομές, είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που θα διευρύνουν την προσβασιμότητα της ευρύτερης περιοχής, όπως η οδική σύνδεση Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης, καθώς και η αναβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία παραμένουν ως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παρά τις δεσμεύσεις και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024