Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδόχοι Μαγνησίας: 'Δώρον άδωρον' το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, λόγω γραφειοκρατίας
Κοινωνικός τουρισμός

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: 'Δώρον άδωρον' το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, λόγω γραφειοκρατίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας επιμένει στο θέμα της χρονοβόρας γραφειοκρατίας που αφορά στο νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, καθως, όπως υποστηρίζει, ο δικαιούχος πρέπει να περιμένει 21 μέρες για να αφιχθεί στο κατάλυμα της κράτησής του, με αποτέλεσμα όλος ο Ιούλιος να είοναι χαμένος.

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση (και με κοινοποίηση στον διοικητή του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνη), η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που προκαλεί η γραφειοκρατία σε δικαιούχους και ξενοδοχους που θέλουν να εκμεταλλευθούν το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ.

“Πάντα πιστεύαμε ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος δεν είχε ποτέ επαφή με την περιφέρεια, ούτε όσον αφόρα την πραγματικότητα, ούτε όσον αφόρα στις συνθήκες εργασίας των επιχειρηματιών.

Απευθυνόμαστε με μια δεύτερη επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, όχι μόνο επειδή είναι και αυτό θέμα της αρμοδιότητος του, αλλά για να του θυμίσουμε ότι είμαστε και εμείς εργαζόμενοι. Ίσως με την πάροδο των χρόνων ξεχάστηκε το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες είναι και αυτοί εργαζόμενοι και μάλιστα δουλεύουν σκληρά”, αναφέρει η επιστολή της Ένωσης.

“Κατά παράβαση όλων των νόμων οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εργάζονται χωρίς ωράριο – χωρίς αποζημίωση (σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης τους)- χωρίς να υπολογίζεται το μεροκάματο ούτε αυτών ούτε και των οικογενειών τους – χωρίς διακοπές (με δώρο και επιδόματα) – χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή – χωρίς υποστήριξη λειτουργίας της επιχείρησης του – ‘έρμαιοι’ των διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό από την πολιτεία οδηγούμενοι από το ένστικτο τους μέσα σε μια πραγματική ζούγκλα. Απευθυνόμαστε λοιπόν στον Υπουργό και στο κράτος όχι για να μας λυπηθεί ούτε για να μας βοηθήσει.

Απευθυνόμαστε στον υπουργό και μέσω αυτού στην κυβέρνηση για να μην μας στέκονται εμπόδιο. Μόνο μέσα σε δυο ήμερες, δυο αβάσταχτα γραφειοκρατικά προβλήματα έτσι χωρίς λόγο χωρίς και αιτία, προβλήματα που οι ‘ειδικοί’ θα τα είχαν λύσει μόνο εάν έκαναν τον κόπο να μας ρωτήσουν.

Σας στέλνουμε και μια δεύτερη επιστολή ελπίζοντας στην εύρεση λύσης. Ούτε την περιβόητη Τρόικα αφόρα ούτε τους νόμους. Αφόρα την καλή διάθεση και την επαφή με την πραγματικότητα.

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Ο.Γ.Α. 2014-2015. Ξεκίνησε πράγματι εγκαίρως, από αρχές Ιουλίου όπως προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος, Αρ.Πρωτ.26223 / 02.05.14. Όμως, με βάση τα νέα δεδομένα του προγράμματος, πρέπει ο Δικαιούχος να κάνει την κράτηση, να ολοκληρώσει την διαδικασία στα ΚΕΠ, και μετά να περάσουν υποχρεωτικά 21 μέρες για να αφιχθεί στο κατάλυμα που έχει κάνει κράτηση και να πραγματοποιήσει τις διακοπές του.
Αυτό το κενό διάστημα των 21 ημερών, τί νόημα έχει, όταν η ίδια εγκύκλιος σε άλλη παράγραφο απλώς προβλέπει, η ημερομηνία έκδοσης των δελτίων να μην είναι μεταγενέστερη της διαμονής;

Συμπέρασμα 1: Σχεδόν όλος ο Ιούλιος έχει αποκλεισθεί από κρατήσεις, άρα μεγάλο “παραμύθι” η έναρξη του προγράμματος από 1ης Ιουλίου! Επίσης, πώς είναι δυνατόν ο απλός και ο συνταξιούχος Αγρότης να πρέπει να δηλώσουν από μόνοι τους στον ΟΑΕΔ τα στοιχεία τους και την κράτηση Ηλεκτρονικά μέσω Η/Υ;

Συμπέρασμα 2: Ουσιαστικά το πρόγραμμα θα καταφέρουν να εκμεταλλευθούν λίγοι Δικαιούχοι, άρα η μη συμμετοχή τους θα αφήσει χρήματα στα ταμεία του ΟΑΕΔ, από αυτά που έχουν παρακρατηθεί μέσω των κρατήσεων που τους έχουν γίνει!

Συμβουλή – παράκληση: Για το ελάχιστο δυνατόν Καταργείστε, όσο το δυνατόν συντομότερα, το παράλογο και άσκοπο διάστημα των 21 ημερών μεταξύ κράτησης και άφιξης του Δικαιούχου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024