Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Quest of Adventure στη Μονεμβασιά
Κρουαζιέρα

Υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Quest of Adventure στη Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά υποδέχθηκε χθες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013, με παραδοσιακά γλυκά Μονεμβασιάς, διανομή πληροφοριακού υλικού αλλά και επίδειξη τοπικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου 'Οι Ρίζες'.

Το λιμάνι της Μονεμβασιάς προσέγγισε την Πέμπτη 11 Απριλίου το κρουαζιερόπλοιο “Quest of Adventure”, μεταφέροντας περίπου 400 επιβάτες. Πρόκειται για το πλοίο που “ανοίγει” τη φετινή περίοδο κρουαζιέρας για το λιμάνι της Μονεμβασιάς.
 
Ο Δήμος Μονεμβασιάς διοργάνωσε υποδοχή για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, που περιελάμβανε καλωσόρισμα με παραδοσιακά γλυκά Μονεμβασιάς, διανομή πληροφοριακού υλικού αλλά και επίδειξη τοπικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι Ρίζες”.

Ο τομέας της κρουαζιέρας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος και ο Δήμος Μονεμβασιάς με στοχευόμενες δράσεις προσπαθεί να καθιερώσει τη Μονεμβασία ως σημαντικό λιμένα προσέγγισης στη χώρα μας. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, εφαρμογή όλων των απαραίτητων διεθνών κανόνων ασφαλείας, ενέργειες προώθησης και επικοινωνίας και συνεχή επαφή με τις εταιρείες πρακτόρευσης, προκειμένου να εμπλουτιστούν τα προγράμματα και με εκδρομές εντός του Δήμου Μονεμβασιάς. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες ένταξης στον προγραμματισμό των προσεγγίσεων και του λιμένα της Νεάπολης με εκμετάλλευση του μοναδικού σπηλαίου της Καστανιάς.

Με βάση τα στοιχεία του 2012, τη Μονεμβασία επισκέφθηκαν περίπου 25.000 επιβάτες κρουαζιεροπλοίων. Ανάλογη επισκεψιμότητα αναμένεται για φέτος, ενώ ήδη υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για το 2014.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Βουνελάκης, ο λιμενάρχης Νεάπολης κ. Βατίστας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μονεμβασιάς κ. Χουσάκος, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπουτέρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Λύρας.

Τα γλυκά που ενθουσίασαν του επισκέπτες ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων “Μορέως Ήδιστα” και “Καστέλλο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024