Τελευταία νέα
HomeΣιδηρόδρομοςΕνίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους υπόσχεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Σιδηρόδρομος

Ενίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους υπόσχεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

OSE

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε την έδρα του ΟΣΕ, συζητώντας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές, κ. Βασίλης Οικονόμου επισκέφτηκε πρόσφατα, για πρώτη φορά,  την έδρα της διοίκησης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με στόχο την ενημέρωση και την αξιολόγηση των τρεχουσών και μελλοντικών μέτρων που αφορούν την ασφάλεια και την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του ΟΣΕ και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Γιάννο Γραμματίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και τους διευθυντές του ΟΣΕ.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, όπως είναι η χρηματοδότηση με 25 εκατ. ευρώ για τις ισόπεδες διαβάσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Ο υφυπουργός δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε το σπουδαίο και πρωταγωνιστικό ρόλο του τρένου στη σύγχρονη Ελλάδα. Το τρένο θα είναι το ασφαλές και αξιόπιστο μεταφορικό μέσο που θα επιλέγει ο πολίτης για τη μεταφορά του. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε δείγματα γραφής όλοι μαζί, εργαζόμενοι, διοίκηση και υπουργείο, για να επιτύχουμε τους υψηλούς μας στόχους. Δεσμευόμαστε ότι το τρένο θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024