Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαGlobalData – Τουρισμός: Ρεκόρ αγγελιών για επαγγελματίες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Τεχνολογία

GlobalData – Τουρισμός: Ρεκόρ αγγελιών για επαγγελματίες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας

Ποια επαγγέλματα αναζητούν οι μεγάλοι τουριστικοί κολοσσοί;

Είναι γνωστό ότι η πανδημική κρίση έπληξε σημαντικά την τουριστική βιομηχανία, καθώς αντιμετώπισε πρωτόγνωρες προκλήσεις. Σήμερα ο κλάδος προσπαθεί να «βρει τον παλιό καλό του εαυτό», στρέφοντας το βλέμμα του προς την τεχνολογία και τα οφέλη της. Για αυτό άλλωστε, όλες οι μεγάλες εταιρείες επενδύουν σε προσωπικό εξειδικευμένο στην κυβερνοσφάλεια.

Σύμφωνα με μία ανάλυση δεδομένων Job Analytics της GlobalData, οι αναρτήσεις αγγελιών για επαγγελματίες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σημείωσαν σημαντική αύξηση ( 56% – 82%). Αυτό αποδεικνύεται και από τις αγγελίες που δημοσιευούν οι μεγάλοι τουριστικοί κολοσσοί όπως οι: The Walt Disney Co, Marriott International Inc, Southwest Airlines Co, Cathay Pacific Airways Ltd, Hyatt Hotels Corp και The Emirates Group.

Η Sherla Sriprada, Business Fundamentals Analyst στην GlobalData, σχολιάζει σχετικά: «Οι αγγελίες θέσεων εργασίας από εταιρείες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένους τομείς όπως η πλατφόρμα SOAR και το δίκτυο αεροσκαφών».

Για παράδειγμα, η The Walt Disney Co. δημοσίευσε αγγελία για την θέση του Μηχανικού Ασφαλείας στην ομάδα Enterprise Security Orchestration, Automation and Response (SOAR), ο οποίος εξετάζει τον εντοπισμό νέων ευκαιριών για βελτιστοποίηση διαδικασιών με βάση τις υπάρχουσες ροές εργασίας αυτοματισμού και τις μη αυτόματες διαδικασίες.

Ο ρόλος «Cybersecurity Engineer – Aircraft Operations» της Southwest Airlines Co εξετάζει τη δημιουργία δυνατοτήτων για την προστασία του αεροσκάφους της Southwest και των συστημάτων που συνδέονται με το αεροσκάφος και παρέχει καθοδήγηση ασφαλείας για την αποκατάσταση τρωτών σημείων ασφαλείας, στοιχείων κινδύνου και εξαιρέσεις πολιτικής.

Ο ρόλος της Marriott International Inc «Cybersecurity – Sr. Threat Analyst» εξετάζει την αξιολόγηση απειλών και τρωτών σημείων, την ανάπτυξη σχεδίων μετριασμού για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών και την υποστήριξη της ανάλυσης έρευνας για συμβάντα στον κυβερνοχώρο.

Ο ρόλος «Analyst – Cyber Security Operations» της Hyatt Hotels Corp παρακολουθεί την υποδομή κυβερνοασφάλειας της Hyatt για ενδείξεις εισβολής, χειρίζεται την απόκριση σε περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και παρέχει προτάσεις για να καταστήσει πιο αποτελεσματικά τα εργαλεία της Hyatt για τον εντοπισμό ενδείξεων ύποπτης δραστηριότητας.

Ο ρόλος της Emirates Group ‘Vice President Cybersecurity Defence’ αποσκοπεί στην παροχή των δυνατοτήτων ανίχνευσης, διερεύνησης, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παγκόσμιας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από άκρο σε άκρο σε όλη την Emirates Airline, την Dnata και όλες τις ομαδικές επιχειρήσεις για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας παγκόσμιας ικανότητας διαχείρισης κρίσεων σε όλες τις ομάδες.

Η Sriprada καταλήγει: «Η αύξηση των αγγελιών θέσεων εργασίας δείχνει την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας για τη σημασία της κυβερνοασφάλειας στο τρέχον ψηφιακό τοπίο. Υπογραμμίζει επίσης τις προσπάθειες της βιομηχανίας να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία τόσο των πελατών της όσο και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024