Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ Sabre μηνύει αεροπορική εταιρεία για επιπλέον χρέωση στα GDS
Τεχνολογία

Η Sabre μηνύει αεροπορική εταιρεία για επιπλέον χρέωση στα GDS

Μήνυση κατάθεσε η Sabre εναντίων της Hawaiian Airlines για παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας.

Η Sabre μήνυσε την Hawaiian Airlines, υποστηρίζοντας ότι η πρόσθετη χρέωση GDS του αερομεταφορέα αποτελεί παραβίαση της σύμβασης.

Νωρίτερα φέτος, η αεροπορική εταιρία εφάρμοσε επιπλέον χρέωση GDS 7 $ ανά τμήμα.

Η Sabre κατηγόρησε επίσης τη Hawaiian Airlines ότι παραβίασε τη σύμβασή της μέσω της απόφασής της να παρακρατήσει τις πτήσεις και τα ναύλα μεταξύ των νησιών της Χαβάης από το GDS. Αυτές οι πτήσεις πρέπει τώρα να γίνουν κράτηση στον ιστότοπο της Hawaiian Airlines, μέσω της λύσης άμεσης σύνδεσης με δυνατότητα NDC του αερομεταφορέα που ονομάζεται HA Connect, ή μέσω εγκεκριμένων από τη Hawaiian Airlines συγκεντρωτών με δυνατότητα NDC (το Sabre εντόπισε 14 επιλογές).

«Οι παραβιάσεις της Hawaiian Airlines είχαν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το οικοσύστημα διανομής ταξιδιών και αύξησαν το κόστος για τους συνδρομητές της Sabre, οι οποίοι πρέπει τώρα να κάνουν κράτηση για πτήσεις μεταξύ των νησιών μέσω μιας λιγότερο αποτελεσματικής εναλλακτικής λύσης στη Sabre. Για όλες τις άλλες πτήσεις θα πρέπει, είτε να πληρώσουν το πρόσθετο τέλος 7 $ ανά τμήμα ή να κάνουν κράτηση μέσω μιας λιγότερο αποτελεσματικής εναλλακτικής λύσης στο Sabre», αναφέρεται στην καταγγελία που έγινε πριν από λίγες μέρες, την οποία η Sabre υπέβαλε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Η Sabre, η οποία είπε ότι έχει περισσότερους από 425.000 συνδρομητές ταξιδιωτικών συμβούλων, συνέχισε λέγοντας ότι η εφαρμογή της πρόσθετης χρέωσης από τη Hawaiian Airlines και η απόρριψη του διανησιακού περιεχομένου της έχουν κοστίσει κρατήσεις. Οι λεπτομέρειες αυτού του ισχυρισμού διατυπώνονται στη δημοσιευμένη αγωγή, μαζί με σημαντικά τμήματα της υπόλοιπης καταγγελίας.

Σε μια δήλωση, η Hawaiian Airlines είπε ότι θα καταπολεμήσει σθεναρά τους ισχυρισμούς του Sabre.

«Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της Sabre είναι αβάσιμοι και ότι ενεργούμε καλά στο πλαίσιο των συμβατικών μας δικαιωμάτων καθώς εφαρμόζουμε μια νέα στρατηγική διανομής που αντικαθιστά την παλιά τεχνολογία με το σύγχρονο πρότυπο NDC», δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024