Τελευταία νέα
Media

22 Χρόνια TravelDailyNews

Αντικειμενική και συνεπής ενημέρωση της αγοράς από το TravelDailyNews Media Network.

Σαν σήμερα στις 5 Απριλίου του 1999, μια ιδέα του Θόδωρου Κουμέλη και της Βίκυς Καραντζαβέλου έγινε πραγματικότητα για άμεση, αντικειμενική, και συνεπή ενημέρωση της ελληνικής τουριστικής αγοράς, βασισμένη στην αγάπη αλλά και στη πρόβλεψη ότι η τεχνολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του τουριστικού επαγγελματία στην τότε ερχόμενη νέα χιλιετηρίδα. Έτσι γεννήθηκε εκείνη την ημέρα το TravelDailyNews Greece and Cyprus.

Η πρώτη είδηση στις 4 Απριλίου 1999
“Σώζει ζωές η Swissair”

Το TravelDailyNews ανατάραξε τα νερά μαθαίνοντας ουσιαστικά την αγορά να χρησιμοποιεί το Internet αφού την εποχή εκείνη ακόμα και το email ήταν μια άγνωστη λέξη για αρκετούς επαγγελματίες που όταν οι συντάκτες του TravelDailyNews ζητούσαν κάποιο εμαιλ για να εμπλουτίσουν τη λίστα αποδοχής της καθημερινής ενημέρωσης το μπέρδευαν με το… μέλι! Με έκπληξη επίσης, έβλεπαν μεγάλες εταιρείες να τυπώνουν κάθε μέρα τα άρθρα και να τα αρχειοθετούν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι στο Internet η αρχειοθέτηση είναι αυτόματη και παντοτινή. Μεταξύ των “περιέργων” καταστάσεων εκείνης της εποχής ήταν και τα τηλέφωνα που λάμβανε το TDN από επαγγελματίες οι οποίοι έβλεπαν στο email τους τον τίτλο της είδησης και δεν ήξεραν ότι πατώντας τον θα διάβαζαν το άρθρο και τηλεφωνούσαν να ζητήσουν το άρθρο με φαξ!

Όμως η αγορά “αγκάλιασε” αυτήν την πρωτοβουλία και την υποστήριξε με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γεννηθεί τον Ιούλιο του 1999 το TravelDailyNews International με διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο για όλο τον κόσμο και να γνωρίσει παγκόσμια αναγνωσιμότητα. Σημαντική ήταν η υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που αγκάλιασε αυτή τη πρωτοβουλία, η οποία αποτελούσε μία από τις ελάχιστες παγκόσμιες καθαρά ηλεκτρονικές τουριστικές εκδόσεις τη εποχής, και “άνοιξε τις πόρτες” στους συντάκτες του δίνοντας πρόσβαση σε πολλές τουριστικές εκθέσεις αλλά και παγκόσμια συνέδρια ώστε να αντλεί από πρώτο χέρι ειδήσεις.

Η πρώτη είδηση στις 5 Ιουλίου 1999

Οι Top 10 χωρες προέλευσης των αναγνωστών του TravelDailyNews International
1. U.S.A.
2. U.K.
3. Canada
4. India
5. Greece
6. Germany
7. France
8. Australia
9. Spain
10. U.A.E.

Όμως δε σταματήσαμε εκεί: το 2012 προβλέποντας πάλι τις διεθνείς τάσεις το TravelDailyNews έγινε πραγματικό δίκτυο και απόκτησε το TravelDailyNews Asia-Pacific που εστιάζει στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της Ασίας με γραφεία και εγκατάσταση στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, μια πόλη όπου χτυπά η τουριστική “καρδιά” της Νοτιοανατολικής Ασίας με την έδρα της PATA International.

Οι Top 10 χωρες προέλευσης των αναγνωστών του TravelDailyNews Asia-Pacific
1. Singapore
2. U.S.A.
3. Thailand
4. India
5. Australia
6. U.K.
7. Malaysia
8. Hong Kong
9. Philippines
10. Indonesia

Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου όλα πήγαν προς το Internet και όλος ο τουριστικός Τύπος βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη. Το TravelDailyNews θα συνεχίσει να ενημερώνει την τουριστική αγορά με αντικειμενικότητα, έξω από πολιτικές τοποθετήσεις, με συνέπεια παρουσιάζοντας ειδήσεις κάθε εργάσιμη μέρα, και τηρώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αντιλαμβανόμενο την βαριά του κληρονομιά ως την πρώτη ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα του τουρισμού και στη χώρα μας αλλά και μια από τις πρώτες και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024