Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Google εξαγόρασε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς Frommer
Η συμφωνία φέρεται να κόστισε 23 εκατ. δολ.

Η Google εξαγόρασε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς Frommer

Η Google Inc. εξαγόρασε τη σειρά ταξιδιωτικών οδηγών Frommer, με στόχο να εμπλουτίσει περαιτέρω τη μηχανή αναζήτησής της.

Η Google εξαγόρασε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς Frommer από την εταιρεία Wiley & Sons, με μια συμφωνία που φέρεται να αξίζει 23 εκατ. δολ. Αν και η εξαγορά είναι μικρή σε μέγεθος για τα δεδομένα της Google, αποτελεί άλλο ένα σημεντικό δείγμα ότι η Google σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχειρησιακή ανάπτυξή της ως εκδότης μοναδικού περιεχομένου.

Με την κίνηση αυτή, η Google θα προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να πραγματοποιούν αναζητήσεις για οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν κριτικές για ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ταξιδιωτικά γραφεία.

Η ανακοίνωση της Wiley & Sons για την πώληση αναφέρει: “Στις 10 Αυγούστου 2012, η Wiley εισήλθε σε οριστική συμφωνία για την πώληση όλων των περιουσιακών της στοιχείων σχετικά με την ταξιδιωτική αγορά, συμπεριλαμβανομένων όλων των συμφερόντων της στο εμπορικό σήμα Frommer, στην Google”.

Κάποτε οι ταξιδιωτικοί οδηγοί Frommer ήταν οι κορυφαίοι στο είδος τους. Αυτό έως τη στιγμή που το Lonely Planet ήρθε και κυριάρχησε στο χώρο. Η Google φέρεται να σχεδιάζει να συνδυάσει το Frommer με τις κριτικές Zagat. Πέρυσι, η Google εξαγόρασε τη Zagat και νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι συγχώνευσε τις κριτικές Zagat με το Google+ Pages/Places.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024