Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαITB Berlin: Παρουσιάζονται νέα εργαλεία βιωσιμότητας για διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών
Βιωσιμότητα

ITB Berlin: Παρουσιάζονται νέα εργαλεία βιωσιμότητας για διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών

Το SUSTOUR θα παρουσιάσει στην ΙΤΒ νέα εργαλεία βιωσιμότητας που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, καθώς και βέλτιστες πρακτικές των πιστοποιημένων με Travelife τουριστικών γραφείων

Το χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΕU-COSME έργο SUSTOUR προετοιμάζεται για την κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο ITB Berlin, για να παρουσιάσει τους στόχους και τα επιτεύγματα του έργου μέχρι στιγμής, να συγκεντρώσει τους συμμετέχοντες διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τουριστικά γραφεία από όλη την Ευρώπη και να παρουσιάσει εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιό του.

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες εκδηλώνουν ανησυχία για τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του τουρισμού. Είναι σημαντικό οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και να ανταποκριθούν σε αυτές τις αυξανόμενες προσδοκίες. Το έργο SUSTOUR (2020 – 2023) είναι εδώ για να βοηθήσει τα μικρομεσαία τουριστικά γραφεία και τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών να αποκτήσουν βάση στον κόσμο της βιωσιμότητας και προσφέρει πολύτιμα εργαλεία και καθοδήγηση για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στη βιωσιμότητα.

Τρία νέα εργαλεία έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου και θα παρουσιαστούν στην ITB στο Βερολίνο, στο περίπτερο 216 του SUSTOUR, στην αίθουσα 4.1b:

  • Εργαλειοθήκη Μείωσης Πλαστικού: Τα εργαλεία διαχείρισης πλαστικού παρέχουν στους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και στους προμηθευτές τους (ξενοδοχεία) πρακτικές και κατανοητές οδηγίες για τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι του πλαστικού μιας χρήσης. Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 11 “δέντρα αποφάσεων” για τη μείωση του πλαστικού στο πλαίσιο διαφορετικών επιχειρήσεων, διαγράμματα αξιολόγησης για τον αντίκτυπο των διαφορετικών εναλλακτικών προς το πλαστικό, τυπικές διαδικασίες λειτουργίας για την βήμα προς βήμα εφαρμογή πιο βιώσιμων εναλλακτικών προς το πλαστικό και εγχειρίδια εκκίνησης για «διακοπές χωρίς πλαστική ρύπανση».
  • Υπολογιστής για το αποτύπωμα άνθρακα των ταξιδιών: Το CARMACAL είναι ένα υπάρχον εργαλείο που επιτρέπει στους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών να μετρούν το πλήρες και λεπτομερές αποτύπωμα άνθρακα των τουριστικών πακέτων τους. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τη μεταφορά από/προς τον προορισμό, αλλά και τη διαμονή, τις τοπικές μεταφορές και τις δραστηριότητες. Το CARMACAL έχει αναβαθμιστεί, για να γίνει πιο διαισθητικό και φιλικό προς τον χρήστη για τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών.
  • Κώδικες Δραστηριότητας Βέλτιστων Πρακτικών: Πρόκειται για μία συλλογή προτύπων βιωσιμότητας για διάφορες τουριστικές δραστηριότητες, που οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών μπορούν να μοιραστούν με τους προμηθευτές δραστηριοτήτων τους. Υπάρχουν 36 διαφορετικοί κώδικες δραστηριότητας σε ελκυστική μορφή PDF.

Ο Frank Oostdam, πρόεδρος της ECTAA, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα μπορεί να μοιάζει τρομακτική για πολλές μικρές ταξιδιωτικές εταιρείες. Είμαστε βέβαιοι ότι τα νέα εργαλεία θα επιτρέψουν στους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών να ενσωματώσουν καλύτερα τη βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις τους και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν καλύτερες επιλογές».

Σε μία εκδήλωση από σκηνής στην ITB, στις 7 Μαρτίου και ώρα 16:30, θα γίνει μία επισκόπηση του έργου SUSTOUR, θα εξετασθεί η σημασία της πιστοποίησης βιωσιμότητας για τις τουριστικές επιχειρήσεις και θα παρουσιαστούν τα πακέτα εργαλείων που αναπτύχθηκαν. Επιπλέον, αυτή θα είναι η ευκαιρία να γιορτάσουμε τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τα τουριστικά γραφεία που έφτασαν στο επίπεδο “Travelife Partner” ή “Travelife Certified”, για τη δέσμευσή τους και την αριστεία τους στη βιωσιμότητα. Θα ακολουθήσει δεξίωση δικτύωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024