Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΞΕΕ: Πρεμιέρα για τον 5ο κύκλο του CapsuleT
Τουριστικοί φορείς

ΞΕΕ: Πρεμιέρα για τον 5ο κύκλο του CapsuleT

Τις 10 νέες startup ομάδες που επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης και εντάσσονται στον 5ο κύκλο του CapsuleT παρουσιάζει το ΞΕΕ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Τις 10 νέες startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023), υποδέχθηκε χθες ο επιταχυντής του Ξ.Ε.Ε. CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 5ου κύκλου, σε ένα ξεχωριστό δια ζώσης “Welcoming Event”, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CapsuleT πρώτος καλωσόρισε τις startups επί σκηνής ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζοντας ότι : «Μέσα από αυτή την προσπάθεια νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος που υπάρχει είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό community γύρω από τις startup του ελληνικού τουρισμού. Έχουμε εξαιρετικές εταιρίες πια ως οικοσύστημα και μας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξουμε και τις νέες ομάδες, οι οποίες βγαίνουν με πολύ ωραίες ιδέες. Αυτό πιστοποιείται και από την διεθνή διάκριση που λάβαμε το περασμένο μήνα με την ανάδειξή μας ως καλύτερο επιταχυντή της Νότιας Ευρώπης». Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και τους χορηγούς του νέου κύκλου για την προσφορά τους.

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε και η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ευχαρίστησε τους αρμόδιους για την ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στο έργο του CapsuleT, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των προσπαθειών τους ουσιαστικά, μεθοδικά και προοδευτικά. «Φτάνουμε στον 5ο κύκλο και είμαι σίγουρη ότι η δημιουργικότητα του μπορεί να ξεπεράσει τα ψηλά όρια που υπήρξαν στους προηγούμενους τέσσερις κύκλους. Νομίζω ότι και οι προηγούμενοι αυτό θέλουν, πάντα να πηγαίνουμε μπροστά και να δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν έχουν τεθεί ακόμα», ανέφερε αρχικά η Υφυπουργός, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια ότι: «Σήμερα στείλαμε επιστολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για έναν φρέσκο διαγωνισμό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πολλές ελληνικές συμμετοχές από startup εταιρίες. Θα υπάρχει mentoring system, μια καθοδήγηση πολύ σημαντική, μια ανάδειξη της δουλειάς των εταιριών αυτών κι εμείς ελπίζουμε να μπορέσουμε να συλλέξουμε πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές από τις φοβερές δεξαμενές ταλέντου που έχει αναδείξει ο CapsuleT».

Την σκυτάλη πήρε η Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, όπου απευθυνόμενη στο κοινό ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες του επιταχυντή, δήλωσε πως : «Χωρίς αυτούς το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να τρέξει αποτελεσματικά και αποδοτικά για τις ομάδες». Ως προς την διεθνή διάκριση του CapsuleT στα SESA 2022 ως ο Καλύτερος Επιταχυντής στη Νότια Ευρώπη, η ίδια ανέφερε: «Αυτή η νίκη μας εξέπληξε ευχάριστα, γιατί είμαστε η πρώτη ελληνική πρωτοβουλία accelerator που κερδίζει σε αυτόν τον διαγωνισμό. Τώρα, πάμε για μια παγκόσμια διάκριση μιας και έχουμε μπει απευθείας στο διαγωνιστικό μέρος των Global Startup Awards! Είναι δύσκολος ο ανταγωνισμός, αλλά είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μπορούμε να είμαστε ισάξιοι με accelerators από όλο τον κόσμο».

Μετά τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και του επιταχυντή, τον λόγο πήραν οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά την επιχειρηματική τους πρόταση στα μέλη της κοινότητας του CapsuleT που βρίσκονταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν, φυσικά, η γνωριμία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπροσώπους της πολιτείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντορες & κριτές του προγράμματος, στρατηγικούς συνεργάτες & χορηγούς του επιταχυντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος τουρισμού, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, διασαφηνίζοντας παράλληλα το περιεχόμενο του 5μηνου προγράμματος.

Οι ομάδες του 5ου κύκλου

Ειδικότερα οι ομάδες που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο επιτάχυνσης είναι οι ακόλουθες (με αλφαβητική σειρά):
1. Cellarhopping
2. Deliverback
3. estbnb
4. EXPERIENCESCANNER
5. INTELIGG P.C.
6. Kalimera App
7. OPEN CALLS
8. orbito travel
9. Star Sleep
10. Workntour

Τι έχει να προσφέρει το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες από τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ποιες ηγετικές εταιρίες θα υποστηρίξουν τις startups;

Επισημαίνεται ότι ο 5ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί – όπως πάντα – με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google ως χρυσός χορηγός του προγράμματος, συμμετέχοντας παράλληλα και με εκπαιδευτικά εργαστήρια και mentoring, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενισχύσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και θα υποστηρίξει το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines ως επίσημος αερομεταφορέας των ομάδων.

Σημαντικοί και έμπρακτοι στρατηγικοί συνεργάτες των δράσεων του επιταχυντή αποτελούν, επίσης, και οι: NBG Business Seeds, Nelios, PwC, TÜV AUSTRIA Hellas και Programize.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Wooftogether, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024