Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΑίτημα της ΝΕΛ για ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου χωρίς επιδότηση για τη Βόρειο Ελλάδα
Ακτοπλοΐα

Αίτημα της ΝΕΛ για ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου χωρίς επιδότηση για τη Βόρειο Ελλάδα

Η ΝΕΛ έχει ζητήσει να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, για όλο τον χρόνο, χωρίς επιδότηση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά.

Αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Μυτιλήνη” για κάλυψη της γραμμής Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου, κατέθεσε το μεσημέρι στην αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ από στελέχη της εταιρείας, η ΝΕΛ έχει ζητήσει να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, για όλο τον χρόνο, χωρίς επιδότηση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κήρυξε έκπτωση τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Ο υπουργός μετά από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Hellenic Seaways της σύνδεσης των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα στη γραμμή Καβάλα – Λήμνος- Βαθύ Σάμου, δύο φορές την εβδομάδα με το πλοίο “Νήσος Μύκονος”.

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ανέφεραν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι όταν μία εταιρεία υποβάλλει αίτημα για ελεύθερη τακτική ετήσια δρομολόγηση χωρίς επιδότηση, αναστέλλεται τόσο η τρίμηνη δρομολόγηση που είχε κατοχυρωθεί με το πλοίο “Νήσος Μύκονος”, αλλά και η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023