Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκινητοποιημένα πλοία στον Πειραιά λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων στους ναυτεργάτες
Ακτοπλοΐα

Ακινητοποιημένα πλοία στον Πειραιά λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων στους ναυτεργάτες

Περίπου 30 δρομολόγια εταιρειών αναμένεται να ανασταλούν, λόγω αντιδράσεων των ναυτεργατών, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, κατά παράβαση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί στις αρχές του έτους.

Στο μπλοκάρισμα δρομολογίων που εκτελούνται από έξι ναυτιλιακές εταιρείες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν σήμερα το πρωί ναυτεργάτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων 3 έως 7 μηνών. Έως τώρα έχει αναβληθεί ο προγραμματισμένος απόπλους ενός “δελφινιού” με προορισμό την Αίγινα, ενώ αναμένεται η ακύρωση και άλλων δρομολογίων (πριν από λίγο πάντως αναχώρησε ένα συμβατικό πλοίο).

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, κ. Αντώνης Νταλακογιώργος, εντός της ημέρας ενδέχεται να εμποδιστούν περί τα 30 δρομολόγια. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τα πληρώματα δεν πρόκειται να άρουν τον αποκλεισμό εάν οι εταιρείες δεν προσκομίσουν εξοφλητικούς λογαριασμούς που να αποδεικνύουν την κάλυψη των χρεών τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, η συμφωνία που επετεύχθη στις αρχές του έτους μεταξύ των ναυτεργατικών σωματίων και των ναυτιλιακών εταιρειών προέβλεπε την εξόφληση των οφειλών προς τους εργαζόμενους σε δύο δόσεις εντός του Φεβρουαρίου, ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα οι ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ζητώντας οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλιώς θα προχωρούσε σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024