Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑίσιο τέλος για τους επιβάτες του τουριστικού πλοίου “Γεωργής”

Αίσιο τέλος για τους επιβάτες του τουριστικού πλοίου “Γεωργής”

Με επιτυχία στέφθηκε χτες το απόγευμα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ-ΤΡ «Γεωργής» ΝΠ 2842, το οποίο είχε προσαράξει την 15.15 στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πλατιά Πόρου. Το […]

Με επιτυχία στέφθηκε χτες το απόγευμα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ-ΤΡ «Γεωργής» ΝΠ 2842, το οποίο είχε προσαράξει την 15.15 στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πλατιά Πόρου. Το πλοίο, είχε αποπλεύσει χτες το πρωί<...>από Πειραιά για Ύδρα – Πόρο – Αίγινα – Πειραιά, με 278 αλλοδαπούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων 56 Ρώσοι, 163 Ιάπωνες και 58 Αμερικανοί, και 35μελές πλήρωμα.

Με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Βουλγαράκη κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός διάσωσης του Υπουργείου και μετέβη στην περιοχή του συμβάντος ο ΥΦΕΝΑΝΠ κ. Πάνος Καμμένος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ, έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο αλιευτικά και δύο Ε/Γ-Ο/Γ σκάφη, καθώς και δεκαπέντε λάντζες.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια, με την αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι του Πόρου χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ επί του πλοίου παρέμειναν για λόγους ασφαλείας 12 μέλη πληρώματος. Πλησίον του προσαραγμένου πλοίου παρέμεινε ρυμουλκό σκάφος καθώς και πλωτό του Λιμενικού.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πόρου, ενώ Οο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης σε δηλώσεις του, συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, από την πρώτη στιγμή της προσάραξης του επιβατηγού – τουριστικού πλοίου “Γεωργής” ανοιχτά του Πόρου, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Τζωάννο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των επιχειρήσεων εκκένωσης του πλοίου. Ο κ. Τζωάννος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι όλα τα πλωτά και εναέρια μέσα έχουν τεθεί στην υπηρεσία της εκκένωσης του πλοίου.

Ταυτόχρονα ο κ. Ευσταθόπουλος, έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον ΕΟΤ και την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, ανακοίνωσε την παραχώρηση του ελικοπτέρου που διαθέτει ο Οργανισμός για την ενίσχυση των προσπαθειών της επιχείρησης εκκένωσης, ενώ μετέβη άμεσα και ο ίδιος στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024