Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑλλαγές στα δρομολόγια της Minoan Flying Dolphins

Αλλαγές στα δρομολόγια της Minoan Flying Dolphins

Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι της εταιρίας Minoan Flying Dolphins με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή, η εταιρία αποφάσισε να αποδεχθεί την προτροπή του υπουργού […]

Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν χθες εκπρόσωποι της εταιρίας Minoan<.> Flying Dolphins με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή<...>, η εταιρία αποφάσισε να αποδεχθεί την προτροπή του υπουργού για εντονότερη παρουσία πλοίων της στις Γραμμές Κυκλάδων και κυρίως στη Γραμμή Σαντορίνης.
Από χθες λοιπόν δρομολογήθηκε το ΕΓ/ΟΓ Μιλένα μεταφορικής δυναμικότητας 1.500 επιβατών και 400 κλινών με 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως κατευθείαν από τον Πειραιά για την Σαντορίνη μέσω Ίου.
Επίσης, από τις 15 Ιουνίου σε αντικατάσταση του ΕΓ/ΟΓ Μιλένα, θα δρομολογηθεί το ΕΓ/ΟΓ Δημητρούλα, μεταφορικής δυναμικότητας 1.500 επιβατών και 500 κλινών, από τον Πειραιά κατευθείαν για την Σαντορίνη μέσω Πάρου με 6 δρομολόγια εβδομαδιαίως.
Σε ανακοίνωση της εταιρίας Minoan Flying Dolphins αναφέρεται ότι με την προσθήκη του πλοίου αυτού, η Minoan Flying Dolphins θα δρομολογεί καθημερινά 6 πλοία τα Express Artemis, Express Santorini, Express Apollon, Express Poseidon, Express Adonis, και Δημητρούλα, τα οποία θα προσφέρουν καθημερινά 3 πρωινές και 3 απογευματινές αναχωρήσεις από τον Πειραιά προς την Σαντορίνη.
Ακόμα, από το τέλος Ιουνίου το Highspeed 4 με καθημερινά διπλά δρομολόγια στη Γραμμή Πειραιά-Πάρο-Νάξο, το οποίο με ταχύτητα 40 κόμβων θα συνδέει τα νησιά αυτά με τον Πειραιά σε 2,5 και 3 ώρες αντίστοιχα.
Το Highspeed 4 θα είναι στη διάθεση των επιβατών να δρομολογηθεί στη Γραμμή Πειραιάς-Σαντορίνη άμεσα μόλις η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργοποιηθεί και ετοιμάσει μια προβλήτα 70 μέτρων, ανακοίνωσε η Minoan Flying Dolphins. Στην περίπτωση αυτή, τη Γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος θα την καλύψει η εταιρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της με άλλο ταχύπλοο, το οποίο θα μεταδρομολογηθεί για τον σκοπό αυτό.
Οι παραπάνω πρωτοβουλίες προσθέτουν επιπλέον ημερήσια δυναμικότητα 3.000 επιβατών στις Κεντρικές Κυκλάδες σε σχέση με τα πλοία, τα οποία εξυπηρετούσαν πέρσι την γραμμή αυτή. Όμως για την Minoan Flying Dolphins αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει επιπλέον δαπάνη άνω του 1 δισ. δραχμών ετησίως λόγω μη αξιοποίησης της χωρητικότητας των πλοίων. Η Minoan Flying Dolphins ζητά από τις τοπικές αρχές λιμενικά έργα και αντικειμενικότητα στην όποια κριτική τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024