Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπεβίωσε ο Κύπριος εφοπλιστής Λουκάς Χατζηιωάννου
Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της ναυτιλίας

Απεβίωσε ο Κύπριος εφοπλιστής Λουκάς Χατζηιωάννου

Απεβίωσε σε ηλικία ογδόντα ενός ετών ο Κύπριος μεγαλοεφοπλιστής Λουκάς Χατζηιωάννου, ο οποίος νοσηλευόταν στο ιατρικό κέντρο “Υγεία” στην Αθήνα, με μακροχρόνια ασθένεια. Ο κ. Χατζηιωάννου -πατέρας του γνωστού επιχειρηματία […]

Απεβίωσε σε ηλικία ογδόντα ενός ετών ο Κύπριος μεγαλοεφοπλιστής Λουκάς Χατζηιωάννου, ο οποίος νοσηλευόταν<...> στο ιατρικό κέντρο “Υγεία” στην Αθήνα, με μακροχρόνια ασθένεια. Ο κ. Χατζηιωάννου -πατέρας του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της ναυτιλίας, ιδιαίτερα τη δεκαετία του `80, κατά την οποία ο στόλος του απαρτιζόταν από πενήντα δεξαμενόπλοια και συχνά τον αποκαλούσαν “βασιλιά των τάνκερ”.

Ο Λουκάς Χατζηιωάννου γεννήθηκε το 1927 στον Πεδουλά και ήταν ο πρωτότοκος γιος δωδεκαμελούς οικογένειας. Ήταν νυμφευμένος με τη Νέδη και απέκτησε τρία παιδιά τον Πόλυ, τον Στέλιο και την Κλέλια. Διακρίθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο, με ευεργεσίες και δωρεές σε ιατρικά ερευνητικά κέντρα διεθνούς εμβέλειας, ακαδημαϊκά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς και υποτροφίες σε άπορους φοιτητές ως πρόεδρος του Ιδρύματος “Λουκάς Χατζηιωάννου” στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024