Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑύξηση της κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά το Σαββατοκύριακο
Μεγάλες οι πληρότητες στα πλοία

Αύξηση της κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά το Σαββατοκύριακο

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, για την μεγάλη έξοδο του 15Αύγουστου ενώ το Λιμενικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Γεμάτα και με πληρότητες 100% αναχώρησαν τα περισσότερα πλοία από το Λιμάνι του Πειραιά το περασμένο Σαββατοκύριακο, κυρίως λόγω της μείωσης του αριθμού των δρομολογίων σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κίνηση στα λιμάνια φέτος είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση. Ενδεικτικά, και από τα τρία λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο) τον Ιούλιο του 2012 αναχώρησαν συνολικά 930.285 επιβάτες φέτος, έναντι 1.125.055 ατόμων πέρυσι.

Τουριστικοί πράκτορες συστήνουν στους επιβάτες οι οποίοι δεν έχουν εκδώσει ακόμα εισιτήριο, να ελέγχουν τις προσφορές που κάνουν αρκετές εταιρείες, καθώς παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις.

Οι λιμενικοί δίνουν τρεις βασικές οδηγίες προς τους ταξιδιώτες, να εφοδιαστούν έγκαιρα με τα εισιτήρια της επιστροφής για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να πηγαίνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα νωρίτερα από την αναχώρηση του πλοίου και δύο ώρες νωρίτερα αν ταξιδεύουν με όχημα, και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στους δρόμους περιμετρικά και μέσα στο λιμάνι, των λιμενικών και του προσωπικού των πλοίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024