Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιαμαρτυρία της Minoan Lines για άνιση μεταχείριση

Διαμαρτυρία της Minoan Lines για άνιση μεταχείριση

Για άνιση μεταχείριση καταγγέλλει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η εταιρεία Minoan Lines επειδή όπως ισχυρίζεται το υπουργείο αρνήθηκε να εγκρίνει την πραγματοποίηση δρομολογίων σε νεότευκτο πλοίο της, όταν την ίδια […]

Για άνιση μεταχείριση καταγγέλλει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η εταιρεία Minoan Lines επειδή όπως ισχυρίζεται το υπουργείο αρνήθηκε<...> να εγκρίνει την πραγματοποίηση δρομολογίων σε νεότευκτο πλοίο της, όταν την ίδια ώρα επέτρεψε τον απόπλου σε μικρότερα φορτηγά πλοία, συμφερόντων των εταιριών του εφοπλιστή κ. Κώστα Αγαπητού.

Η Minoan Lines χαρακτηρίζει τα πλοία του Αγαπητού, που πήραν απόπλου χθες 19 Ιανουαρίου, ως απαρχαιωμένης τεχνολογίας, μικρών μεταφορικών δυνατοτήτων, παρωχημένης ηλικίας και με ασύγκριτα χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα δικά της πλοία.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες όταν η Minoal Lines ζήτησε απόπλου από το ΥΕΝ για το πλοίο ‘Προμηθέας’ με στόχο να εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τον Πειραιά, παραλαμβάνοντας μόνο φορτηγά αυτοκίνητα, προκειμένου να εξυπηρετήσει αυξημένες ανάγκες μεταφοράς οπωροκηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων, λόγω της απαγόρευσης του απόπλου των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, που είναι δρομολογημένα στη συγκεκριμένη γραμμή. Η Minoal Lines ζήτησε το απόπλου στηριζόμενη στην πρόσφατη απόφαση του ΥΕΝ σύμφωνα με την οποία ‘επιτρέπεται σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, να αποχωρούν τα πλοία αυτά παραλαμβάνοντας μόνο φορτηγά αυτοκίνητα και 12 οδηγούς των αυτοκινήτων αυτών’.

Η Minoal Lines αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι είναι υποχρεωμένη να διαμαρτυρηθεί έντονα για την άρνηση του ΥΕΝ να παράσχει την έγκρισή του για την πραγματοποίηση των παραπάνω δρομολογίων και να καταγγείλει τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ για την επιλεκτική πολιτική που εφαρμόζουν, σε βάρος της εταιρείας. Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ‘με τη συμπεριφορά αυτή, οι υπηρεσίες του υπουργείου κατάφεραν να βλάψουν τα συμφέροντα των παραγωγών της Κρήτης, των χιλιάδων μετόχων των Μινωικών Γραμμών και να λειτουργήσουν προς όφελος των συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού. Μετά από αυτά οι Μινωικές Γραμμές επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματος τους για την απώλεια εσόδων από την ολιγωρία των υπηρεσιών του υπουργείου.’

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024